HÍREK  2016. november 24.      1,204
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Szerelik az ünnepi fényeket

A hagyományos lampionos felvonulásra, november 28-ra minden égő, Led-lámpás a helyére kerül, elkészül Kispest ünnepi díszkivilágítása, amely egészen vízkeresztig (január 6-ig) díszíti majd a kerületi terek, főutak fáit, villanyoszlopait. Az önkormányzat a kerület ünnepi díszkivilágítására (előzetes ellenőrzés, felszerelés, leszerelés, időközbeni esetleges meghibásodások javítása) 4,5 millió forintot költött.

diszvilagitas

Idén karácsonyi díszvilágítást kap a Kós Károly tér, a Kossuth tér, a Városház tér, az Atatürk park, a Hunyadi tér, az Ötvenhatosok tere, Nádasdy utca-Vas Gereben utca csomópontja, és külön kiemelt meglepetés-világítás kerül a kerületi lampionos felvonulás központi rendezvényhelyszínére, a Templom térre is – tudtuk meg Pap Mártontól, a Vagyongazdálkodási és Városüzemeltetési Iroda munkatársától.

Pap Márton részletesen is felsorolta a különböző helyszíneket díszítő fényeket, motívumokat. Újdonságképpen, saját fejlesztésű fénydekoráció lesz a Kós Károly téren, ahol 31 Led-lámpás oszlopdíszítő motívumelemet szereltek föl.
A Kossuth téren lesz 8-8 Led-es fenyőfa- és jégkristálymotívum, valamint hat fára fényfüzéreket szereltek.
A Városház téren idén először kerül Led-fűzér 14 fára, de lesz még 20 üstökös motívum is. Külön dekorációt kapott a Városháza épülete is. A tavalyihoz hasonlóan a felső épület-élek díszítésére 1 méter lelógású jégcsapfüzéreket szereltek (25 fm), a homlokzati korlát dekorálása 1,5 x 2 méteres (12 fm), a bejárati oszlopsorra pedig fényfüggönyöket szereltek fel.
Az Atatürk parkban 15 Led-es motívum került a kandeláberekre és  3 fa Led-es fényfűzést kapott.
A Hunyadi teret 8 Led-es hópehelymotívum díszíti, míg az Ötvenhatosok terére 6 Led-es fenyőfamotívum került.
A Nádasdy-Vas Gereben utcai csomópontot idén 4 Led-es csengőmotívum díszíti.
A központi játszótérre pedig a november 28-ai lampionos felvonulás záró rendezvényének idejére egy Led-rénszarvassal is kedveskednek a kispestieknek, persze elsősorban a gyerekeknek.