HÍREK  2016. november 29.      1,440
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispest ünnepi fényben

Hetedik alkalommal kapcsolták fel közösen a kispestiek az adventi és karácsonyi díszvilágítást a Templom téren hétfő délután. A hagyományos lampionos felvonulás a központi játszótéren ért véget, ahol a gyerekeket forró tea, rénszarvas, a Mikulás és meglepetésműsor várta.

Kispest ünnepi fényben
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

A kispesti Templom téren Gajda Péter polgármester a díszvilágítás közös felkapcsolása előtt arról beszélt, hogy az utóbbi években ilyenkor, advent első vasárnapjához közel ünnepi fénybe öltözik a Kós tér, a Városház tér, a Kossuth tér, az Atatürk park, a Hunyadi tér, az Ötvenhatosok tere és a Nádasdy utca-Vas Gereben utca csomópontja. Év vége közeledtével ez idő tájt szoktunk számot adni mindarról, amit ebben az évben tettünk a városért, az itt élőkért – mondta, és reményét fejezte ki, hogy a kispestiek is észreveszik és tapasztalják azokat a változásokat, amelyek ennek a munkának az eredményei. Befejezésül azt kívánta, teljen az idei adventi időszak békében, szeretetben, és gondoljunk azokra, akik nehéz körülmények között, esetleg nélkülözésben töltik majd az ünnepeket. Ezt követően gyerekek gyűrűjében, hangos számolás közepette kapcsolták fel közösen a fényeket a Templom téren és Kispest több pontján.

Harkai Ferenc Csaba, a Kispesti Központi Református Egyházközség lelkipásztora példabeszédként Pál Apostol a Filippibeliekhez írt leveleinek második fejezetéből olvasott fel részleteket. Záró gondolatként az kívánta, hogy adventkor várjuk az Úr eljövetelét, és legyen szemünk a másik emberre.

A felvonuláson az Obsitos Fúvószenekar indulóira indult a menet a központi játszótérre, ahol már várta a gyerekeket a Mikulás, és sok-sok meglepetés ajándék, de előtte még a polgármester és a gyerekek közösen gyújtották meg az első gyertyát a város óriási adventi koszorúján.

Mint Fülöp Pétertől, a polgármesteri hivatal munkatársától, a lampionos felvonulás szervezőjétől megtudtuk, a megszokott programokon, a Portéka színpad előadásán kívül idén igazi rénszarvasokat is simogathattak a gyerekek, és újdonságnak számít a Templom téren felállított óriás betlehem is, amelyet a Közpark Kft. munkatársai állítottak fel a téren.