HÍREK  2016. november 30.      1,109
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Könyvkapocs Wekerlén

Új helyen, megszépült és felújított épületben fogadja olvasóit a Wekerlei Könyvtár január 23-től. A régi épületből az utolsó 800-1000 kötetet wekerlei általános iskolások, a Deák gimnázium tanulói és helyi önkéntesek csatárláncban juttatták el a Kós tér 9. szám alá.

Könyvkapocs Wekerlén
A képre kattintva galéria nyílik. (20 kép)

Dudaszóra indították útjára az első könyveket a Kós tér 15. szám alatt található alig 37 négyzetméteres könyvtárhelyiségből a Kós tér 9. szám alatt lévő, mintegy hetven négyzetméteres az új könyvtár felé, ahol január 23-tól várják az olvasókat.
Az élő könyves lánchoz bárki csatlakozhatott. Itt most elsősorban a Kós, az Erkel és a Hungária iskolából, illetve a Deák gimnáziumból voltak mintegy 250-en.

Az akcióval, a költözésen és a közösségépítésen túl az volt a célunk, hogy a wekerleiek érezzék, ez a kis könyvtár itt Wekerlén, az övék – mondta az esemény ötletgazdája, Szabó Mária, a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár igazgatója. Mint az igazgatótól megtudtuk a csaknem 7000 kötetet számláló Wekerlei Könyvtár, amely a Wekerlei Kultúrház részeként működik, alaposan kinőtte már régi otthonát, és évek óta költözésre várt. Az új helyszín, a Kós Károly tér 9. szám alatti, közel 70 négyzetméteres, három helyiségből álló, önkormányzati fenntartású ingatlan már évek óta üresen állt, így kézenfekvő volt a könyvtár odaköltöztetése. Miután az önkormányzat képviselő-testülete megszavazta a kis wekerlei könyvtár elköltöztetését, nyáron megkezdődhetett a felújítás, amely 6 millió forintba került.

A mai szimbolikus könyvköltöztetésen résztvevők ebből az alkalomból stílusosan könyvjelzőt kaptak emlékül, és a hidegre való tekintettel a szervezők mindenkit meghívtak egy bögre jó forró teára is.