HÍREK  2017. február 13.      1,419
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Egészségmegőrző KMO

Második alkalommal rendezett komplex egészségmegőrző napot a KMO Művelődési Ház vasárnap.

Egészségmegőrző KMO
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

A régi egészségnapok hagyományát tavaly elevenítette fel a KMO Művelődési Ház, és a korábban a hagyományos orvoslásra épülő programot komplex egészségmegőrző nappá bővítette. A rendezvényen a hagyományos medicina mellett nagy hangsúlyt kapnak a természetgyógyászati eljárások és az alternatív gyógymódok.

A betegségek megelőzésének, az egészséges állapot megőrzésének fontosságára akarjuk felhívni az emberek figyelmét. Ezt a célt szolgálják a szűrések és vizsgálatok, a mozgásos programok, az egészséges étkezést népszerűsítő büfé és az előadások, a gyógyító ásványok és egészségvédő termékek kiállítása és vására, valamint a lelki egészségre fókuszáló programok – mondta el lapunknak Nyilas Gabriella, az egészségprogram szervezője, hangsúlyozva, hogy a szolgáltatások többségét ingyenesen vagy nagyon kedvező áron vehették igénybe a kispestiek.

A hagyományos szűrővizsgálatok (vérnyomás-, vércukor-, koleszterin- és testzsírmérés) mellett lehetett jelentkezni a reiki- és a kristálykezelésre a Jóság Tava Alapítvány termében. Hatféle mozgásbemutató és foglalkozás (Etka jóga, Hahota jóga, Hatha jóga, gerinctorna, pilátes, egészségmegőrző torna) is várta az érdeklődőket.
Az Alternatív Gyógyászati Központ gyógytea-terápiával, családállítással, önismereti tanácsadással, érintésterápiával, állapotfelméréssel, Bach-virágterápiával, dinamika vizsgálattal, kínai arcmasszázzsal, kineziológiával, Schüssler só-tanácsadással – várta a gyógyulni vágyókat.
A Tündérliget Pékség és Cukrászda egészséges ételek büféjében salátákat, makrobiotikus (tej-, tojás-, gluténmentes), valamint paleo és vegetáriánus ételeket, gyógyteákat, gyümölcsleveket, lehetett kóstolni és vásárolni.   
A Nagyteremben egészségvédő termékek, natúr kozmetikumok, könyvek, gyógyteák, gyógyító ásványok kiállítása és vására fogadta az érdeklődőket.