HÍREK  2017. február 24.      1,269
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Önkormányzati segítség felsőfokú tanulmányokhoz

Idén 94 kispesti fiatal felsőfokú tanulmányait támogatja az önkormányzat összesen 6 millió forinttal a Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat keretében.

Önkormányzati segítség felsőfokú tanulmányokhoz
A képre kattintva galéria nyílik. (19 kép)

A Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjpályázatot a mindenkori, oktatással foglalkozó minisztérium, jelen esetben az Emberi Erőforrások (Emmi) Minisztériuma írja ki, amelyhez több mint tíz esztendeje csatlakozik az önkormányzat, és költségvetéséből, a képviselő-testület tagjainak egyhangú döntése alapján, biztosítja a keretösszeget. A pályázattal a szociálisan nehéz helyzetben lévő, első diplomájukat megszerezni kívánó, nappali képzésen résztvevő főiskolások és egyetemisták kapnak 10 hónapon keresztül maximum 10 ezer forintos támogatást havonta. A pályázaton minden évben várjuk a kispesti fiatalokat. Vannak olyan pályázóink, akik tanulmányaik ideje alatt többször is élnek a pályázat adta lehetőséggel, de sok elsőéves jelentkezőnk is van ebben az évben – mondta Gajda Péter, aki a tanulás, a szívesen végzett foglalkozás és az első diploma megszerzésének fontosságáról is beszélt a fiataloknak.

Az ösztöndíjakat a polgármestertől és Szujkó Szilviától a Kulturális, Oktatási, Sport, Ifjúsági és Egészségügyi Bizottság (KOSIE) elnökétől vehették át a diákok a Városháza dísztermében rendezett ünnepségen.

Az önkormányzathoz benyújtott pályázatokat a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság bírálja el és hoz döntést a támogatás összegéről, mert a differenciálás szociális rászorultság alapján történik. Az önkormányzat által megítélt havi ösztöndíj összegét a pályázatkezelő minisztérium felülvizsgálja és megduplázza.

A díjátadón a kispesti Mágnes Színház fiatal előadói kedveskedtek műsorral.