HÍREK  2017. február 27.      1,347
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tovább javult a közbiztonság Kispesten

A kispesti kapitányság érte el a legjobb eredményt a fővárosi rendőrségek között 2016-ban.

Tovább javult a közbiztonság Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Tavaly a fővárosi kapitányságok között a kispesti rendőrség érte el a legjobb eredményt. Jelentősen sikerült csökkentenünk a betöréses lopások, lopások, autófeltörések és -lopások számát. Emellett tovább javultak a nyomozáseredményességi mutatóink, több mint 55 százalékos eredményt tudtunk elérni tavaly – tájékoztatta lapunkat Plánk Róbert ezredes, rendőrkapitány a mai rendőrségi évértékelőt követő vezetői megbeszélésen. A találkozón részt vett Gajda Péter polgármester, dr. Béja Julianna jegyző, dr. Kovács Bence, a kispesti kormányhivatal vezetője, dr. Király Beatrix hivatalvezető-helyettes, Trappné dr. Kiszely Rita, a XVIII.-XIX. Kerületi Bíróság elnöke, Marticsek János alezredes, a kispesti rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetője, Bali Péter, a Kispesti Rendészeti Központ (KRK) vezetője, dr. Pella László ny. rendőr dandártábornok, a Kispest Közbiztonságáért Alapítvány elnöke és Horváth Zoltán, a Kispesti Készenléti Polgárőrség elnöke.

A kispesti rendőrkapitányság vezetőjétől megtudtuk, az elmúlt évek során a helyi igényeknek és a központi elvárásoknak megfelelően alakult át a szolgálat szervezése: központi forrásból és önkormányzati támogatással jelentősen növelni tudták az egyenruhás rendőrök közterületi jelenlétének idejét. A jó kispesti eredmények rendőrök munkája mellett a KRK munkatársainak és a polgárőröknek is köszönhetők, akikkel napi szintű együttműködésben áll a rendőrség – mondta el Plánk Róbert.

Nagyon büszke vagyok a kispesti rendőrök munkájára, és bízom benne, hogy ez a kimagasló eredmény köszönhető a rendőrség, a polgárőrség, az önkormányzat, az ügyészség és a bíróság jó együttműködésének is – értékelte a teljesítményt Kispest polgármestere, hangsúlyozva, a legfontosabb az, hogy érzik a kispestiek: biztonságosabb, rendezettebb, szerethetőbb kerületben élnek.

Mi azon leszünk, hogy a következő években is biztosítsuk az eddig nyújtott támogatást a rendvédelmi szerveknek. Holnap tárgyalunk a költségvetésről, tervezzük, hogy növelni fogjuk a KRK létszámát, több forrást biztosítunk a térfigyelő rendszer működésére, és közlekedésbiztonsági fejlesztéseket is szeretnénk elindítani a következő években Kispesten – mondta el lapunknak Gajda Péter.