HÍREK  2017. március 30.      3,181
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Vannak már parkolók a piac mögött

Mától 26 gépkocsi parkolhat már a kispesti Kossuth téri piac mögötti területen folyó építkezés oldalában átadott új beállókon. A Trefort szakgimnázium előtti téren korábban működő illegális parkoló helyén a nyár végére egy 154 beállóhelyes rendezett parkolót és közösségi teret épít a fővárosi Tér_Köz város-rehabilitációs pályázaton nyert pénzből és önerőből az önkormányzat.

Vannak már parkolók a piac mögött
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Alig telt el néhány hét az építkezés megkezdésétől, az önkormányzat megtartotta ígéretét, és ahogy halad a felújítás, úgy adja vissza a parkolókat a piacra érkezőknek és a környéken élőknek. Most 25 és egy mozgáskorlátozottnak fenntartott beálló készült el – mondta Gajda Péter polgármester, aki a beruházás menedzselésével megbízott Kispest Kft. igazgatójával, Horváth Gyulával meggyőződhetett arról, hogy külön értesítés nélkül is észrevették és már birtokba is vették az elkészült parkolóhelyeket a kispestiek. Mint azt Gajda Péter most is hangsúlyozta, az önkormányzat továbbra sem gondolkodik azon, hogy a kerületben fizetőssé tegye a parkolást. De keresni kell azokat a megoldásokat, amelyekkel az illegális megállás, például a Wekerletelepen, ahol az Europark vásárolói, illetve a metróval közlekedők P+R parkolónak használják a telep külső utcaszakaszait, korlátozható legyen.

Horváth Gyula kérdésünkre elmondta: a nyár elejéig újabb 40 parkolóval készülnek el, és azokat is folyamatosan adják majd át. A tervek szerint a nyár végére mind a 154 beállóhely elkészül, és újra zavartalan lesz a megállás és a parkolás.