HÍREK  2017. március 31.      427
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Népkonyha a Forrásházban

A képviselő-testület döntésének megfelelően már aktívan működik a népkonyha a Forrásházban. Az intézményben naponta 60 meleg ételt osztanak ki a rászorultaknak.

 

A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

Kulturált körülmények között, terített asztal mellett, meleg helyen fogyaszthatják el azt az egy tál meleg ételt, amelyet az önkormányzat, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum és a Baptista Szeretetszolgálat Országos Szociális Segítő Központja (OSzSK) által kötött háromoldalú együttműködési megállapodás értelmében a szeretetszolgálat főz a kispesti rászorultaknak. Nagy segítség ez a megváltozott munkaképességű munkavállalóknak, a közmunkából élőknek, az átmenetileg nehéz anyagi körülmények közé kerülőknek – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, aki Vigné Vincze Erzsébettel, a Kispesti Szociális Szolgáltató Centrum vezetőjével közösen látogatta meg a népkonyhát a Dobó Katica utcai Forrásházban.

A centrum igazgatójának tájékoztatása szerint a népkonyha hétköznap és helyben fogyasztással legalább napi egyszeri egy tál meleg ételt biztosít azoknak a szociálisan rászorult személyeknek, akik más étkezési formát nem vesznek igénybe. A népkonyhán a kiosztásra kerülő 60 adag ételt egy élelmiszeripari szakközépiskolai kollégium konyháján állítja elő az OSzSK és szállítja a Forrásházba, munkanapokon 11 óráig. A népkonyha szolgáltatása minden munkanap 11.30 és 12.30 között vehető igénybe. A hajléktalanok számára a Vöröskereszt helyi szervezete nyújt továbbra is napi háromszori étkezést. 


Címlap
Önkormányzat
A kerület működése
Ügyintézés
Kispest
Kapcsolat
Választások-szavazások
Intézményi étkezésbefizetés
Hírek
Közlemények
Pályázatok
Programajánló
Archívum
Közérdekű adatok
Ügyfélkapu
Adatvédelem
Társadalmi véleményezés
Hírek
Közlemények
Pályázatok
Programajánló
Adatvédelem
Társadalmi véleményezés
Közérdekű adatok
Ügyfélkapu
Archívum