HÍREK  2017. március 31.      1,345
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

90 éve született Puskás Ferenc

A legendás labdarúgó születésének 90. évfordulója alkalmából tartott megemlékezést Kispest Önkormányzata és a Budapest Honvéd FC ma a KÖKI Terminál mellett felállított szobornál.

90 éve született Puskás Ferenc
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Fájó szívvel emlékezünk meg 2006 óta Puskás Ferencről, Kispest, Budapest és az ország leghíresebb sportolójáról. Fontos, hogy azt az egykori kispesti srácot tiszteljük, aki hírességként is megmaradt embernek – fogalmazott ünnepi beszédében Kispest polgármestere. Gajda Péter elmondta, az önkormányzat erejéhez mérten méltó módon próbálja ápolni Puskás Ferenc emlékét: utca és iskola viseli nevét, emléktáblák, valamint Kristóf Lajos két alkotása, egy iskolai és egy köztéri szobor – utóbbi az első volt Budapesten – emlékeztetnek a nagyszerű sportemberre, akinek Európában és a világban is sok tisztelője volt. Arról is beszélt a polgármester, hogy három hét múlva Kispest testvérvárosának, Isztambul Pendik kerületének egy sport és ifjúsági parkjában a kispestihez hasonló Puskás-szobrot avatnak majd. Reméljük, hogy Puskás által ott is sok tisztelőjére találunk Kispestnek és Puskás sportemberi nagyságának – zárta gondolatait Gajda Péter.

Szurgent Lajos, a Budapest Honvéd FC képviseletében személyes emlékeit osztotta meg, a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ) képviselő Sipos Jenő arról beszélt, hogy Puskás élete és pályafutása példakép lehet a mai fiatalok számára, a kiváló sportember hiányzik a magyar labdarúgásból. Bihari Péter, a Puskás iskola igazgatója szerint méltóképpen őrzi az iskola és a kerület is azokat az eszméket, amelyeket Puskás örökül hagyott.

A születésnapi megemlékezés végén – Puskás Ferenc 1927. április 1-jén született – a szobor előtt hajtottak fejet a megjelentek és helyezték el az emlékezés virágait. Az önkormányzat nevében Gajda Péter polgármester, a Budapest Honvéd FC képviseletében Szurgent Lajos Kaszás Kálmán, az MLSZ részéről Sipos Jenő, a Puskás iskola nevében Bihari Péter, a Puskás Alapítvány részéről Fenyvesi Dezső elnök, a Honvéd Baráti Kör képviseletében Piroska János és Balogh Pál, a Székelyország Tündérkertje Egyesület részéről Bacsó András, a Puskás Nemzetközi Futballalapítvány nevében Mravik Gusztáv koszorúzott.