HÍREK  2017. május 11.      488
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult a világítás az Erkel iskolában

Korszerű, energiatakarékos LED-es lámpatestek és fénycsövek váltották a régi, elavult neonvilágítást az Erkel iskolában. Az önkormányzati beruházás 9,5 millió forintba került. Gajda Péter polgármesternek és Kránitz Krisztiánnak, a VAMŰSZ igazgatójának Horváth Lászlóné iskolaigazgató mutatta meg az elkészült munkát.

A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)
 

Annak ellenére, hogy az állam az iskolák fenntartását és működtetését is átvette, az önkormányzat nem mondott le arról a tervéről, hogy korszerűsítse az iskolákat, a gyerekek, a pedagógusok és a szülők érdekében is. Az iskolai világításkorszerűsítési program keretében most az Erkel iskola került sorra – mondta el lapunknak Kispest polgármestere. Gajda Péter hozzátette, az önkormányzat iskolatámogatási alapot is létrehozott, amelyből az intézmények igényeik szerint, felújításra, programra vagy más egyébre igényelhetnek támogatást. Ezt a következő tanév szeptemberi megnyitóján szeretnénk majd átadni az iskoláknak. Ugyanakkor a már megkezdett és beígért fejlesztéseket, beruházásokat sem felejti el az önkormányzat: a folytatásban a Pannónia iskola tetőterének beépítése következik, ahol két ütemben hat új tantermet és vizesblokkot alakítanak ki – tudtuk meg a polgármestertől.

Az Erkel iskola világításkorszerűsítési munkálatainak műszaki ellenőre a VAMŰSZ volt. Kránitz Krisztián igazgató elmondta, a felújítás során összesen mintegy 260 lámpatestet és fénycsövet, valamint több mint 80 kapcsolót cserélt a kivitelező. Az igazgató szerint az új LED-es világítással egy év alatt mintegy 40 százalékos energiamegtakarítás várható, így közel 5 évem belül megtérülhet a beruházás költsége. Azt is megtudtuk, hogy a tervek szerint a nyári szünetben az udvart is felújítják az Erkelben.

Az országosan is példaértékű iskolai világításkorszerűsítési program, amelynek idei állomása volt az Erkel, 2014-ben kezdődött a Bolyai iskola tormatermével (2 millió forint). A következő évben a Puskás, az Eötvös és a Vass iskolák tornatermei (3,5-3,5 millió forint) következtek, valamint a Gábor iskola tantermi és folyosói világítását cserélték újra (3 millió forint). Tavaly a Bolyai iskolában a teljes világítás korszerűsítését végezték el (17,5 millió forint).  


Címlap
Önkormányzat
A kerület működése
Ügyintézés
Kispest
Kapcsolat
Választások-szavazások
Intézményi étkezésbefizetés
Hírek
Közlemények
Pályázatok
Programajánló
Archívum
Közérdekű adatok
Ügyfélkapu
Adatvédelem
Társadalmi véleményezés
Hírek
Közlemények
Pályázatok
Programajánló
Adatvédelem
Társadalmi véleményezés
Közérdekű adatok
Ügyfélkapu
Archívum