HÍREK  2017. május 28.      1,194
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Fúvószenekarok találkoztak a Városház téren

Harmadik alkalommal muzsikáltak dél-pesti fúvószenekarok a Városháza előtti téren. A házigazda önkormányzat nevében Szujkó Szilvia, a kulturális bizottság elnöke köszöntötte a hallgatóságot.

Fúvószenekarok találkoztak a Városház téren
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

A helyi Obsitos Fúvószenekaron kívül még két vidéki, a Vecsési Hagyományőrző Zeneegyesület Fúvószenekara és a Dunakeszi Fúvósok, valamint a budapesti Keil Ernő Fúvószenekar jött el erre a május végi közös muzsikálásra ide, Kispestre – tudtuk meg a találkozót szervező KMO munkatársától, Nyilas Gabriellától. A zenekarok 25-25 perces műsorán zömében népszerű dallamok szerepeltek, de például a vecsésiek, lévén hagyományőrző társaság, polkával, valcerrel színesítették a programot.

A zenekari művek történetének nagy szakértője és a fúvósdélután műsorvezetője, Zelinka Tamás zenetanár színes összekötőszövegei tették még élvezetesebbé a délutánt. Zelinka kérdésünkre elmondta: nagyszerű kezdeményezés ez itt ezen a szép téren, a fák és az énekesmadarak között. Itt minden adott arra, hogy remek koncertet hallgathassanak helyben a kispestiek. De mint mondta, nemcsak a hallgatóságnak fontosak ezek a rendezvények, hanem a zenészeknek is, hiszen ezeknek az amatőr zenekaroknak, amelyek öntevékenyen szervezik az életüket, nélkülözhetetlenek az ilyen és ehhez hasonló fellépési lehetőségek.

A csaknem 120 fúvós a szabadtéri koncert végén, az Obsitos Fúvószenekar karnagyának, Fejes Istvánnak a vezetésével játszotta el közösen a Szamosmenti indulót.