HÍREK  2017. május 28.      1,834
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Verőfényes gyermeknap a központi játszótéren

Az önkormányzat idén is sok-sok meglepetéssel, ajándékkal és színes műsorokkal várta a gyerekeket. Soós Varga Jázmin, az Erkel iskola első osztályos tanulója, az egyes számú rózsaszínű, fekete cica szimbólumú tombolajeggyel nyerte az idei Kispesti Gyermeknap fődíját, a kerékpárt.

Verőfényes gyermeknap a központi játszótéren
A képre kattintva galéria nyílik. (48 kép)

Kispesten nem csak egy napon van gyereknap, hiszen a kerületben a képviselő-testület döntéseit mindig meghatározzák az itt élő gyerekek érdekei. Ezért újította fel a kor követelményeinek megfelelően az önkormányzat a wekerlei gyerekeket is ellátó, már elkészült és hamarosan átadásra kerülő Berzsenyi utcai rendelőt, és a kerületi óvodák és bölcsődék korszerűsítésére, felszerelések cseréjére évente 500 millió forintot költ majd. De az államosított iskolák is kapnak majd egy-egy millió forintot az úgynevezett iskolatámogatási alapból, amelyet szabadon, szükségleteiknek megfelelően használhatnak majd fel intézményeik korszerűsítésre – hangsúlyozta lapunknak az idei gyermeknap alkalmából Gajda Péter polgármester, aki kilátogatott a központi játszótéren immár negyedszer megrendezett eseményre.

A programért felelős Fülöp Pétertől, a polgármesteri hivatal munkatársától megtudtuk, hogy a remek időnek is köszönhetően a délelőtti programokra, illetve a délutáni színpadi bemutatókra többen voltak kíváncsiak, mint tavaly. Idén voltak új fellépők is, például Mikola Péter, aki közösen játszott a legkisebbekkel a színpadon, és a négy állomásos Cirkuszi Akadémia keretében zsonglőrködhettek, bűvészkedhettek a gyerekek, és volt artista, légtornász és óriástrambulin is. A hagyományosan nagyon népszerű wekerlei kultúrházi kézműves foglalkozások és a pólófestés mellett viaszkép festést is tanulhattak a gyerekek Ábrahám Orsolya Tündétől. A KvízKalandosok is új társasjátékot hoztak idén, amelyben a gyerekek egy napjukat tervezhették meg a lehető legenergiatakarékosabban. A napokban ötödik születésnapját ünneplő Első Kis-Pesti Kert tagjai érdekes feladatokkal várták a gyerekeket. A Helen Doron Nyelviskola most is játékos bemutatkozást tartott, míg a Magyar Vöröskereszt aktivistái ambubabán mutatták be az újraélesztést, amelyet a gyerekek is kipróbálhattak. Ezen kívül volt arcfestés, csillámtetoválás, karikatúrakészítés is.

A nagyszínpadon egymást követték a produkciók. Fellépett az Art's Ok Táncstúdió, a Portéka Színpad, az Adol Mozgásművészeti Stúdió, az Eszter-lánc mesezenekar, a B-cool Táncstúdió, a Mágnes Színház és voltak Lim-lom mesék is.

Az idei gyermeknap tombolájának támogatói: KvízKaland, Helen Doron Nyelviskola, a Fővárosi Állat és Növénykert, Csernovai Gábor (popkorn, lángos) egyéni vállalkozó, Nagy Krisztina (rétesárus).