HÍREK  2017. május 30.      1,084
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Vége a 8. félévnek a Szenior Akadémián

Újabb félévet zárt kedd délután az önkormányzat és a Zsigmond Király Egyetem 50 felettieknek indított ingyenes ismeretterjesztő előadássorozata. Az önkormányzat kezdetektől felkarolta és támogatta az akadémia megszervezését Kispesten, ennek is köszönhető, hogy az itteni kurzus a harmadik legnépszerűbb és leglátogatottabb az ország 17 akadémiája közül.

Vége a 8. félévnek a Szenior Akadémián
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

A félévzárón Gajda Péter polgármester köszöntötte a hallgatókat, és 134 hallgatónak átadta az okleveleket a mostani kurzus elvégzéséért. Egyben elmondta, várhatóan október elején indul a következő Szenior Akadémia, amelyről minden regisztrált érdeklődőt levélben értesít a kerület.

Az idei előadássorozatban olyan témákról volt szó egyebek mellett, mint a világrendszerek, civilizációk konfliktusai, az időskori táplálkozás, aktivitás a szellemi és fizikai leépülés ellen, valamint az alapvető digitális eszközök bemutatása az idősebb generáció számára.

A tavaszi utolsó előadását a képzés vezetője, Jászberényi József tartotta Egoizmus és nárcizmus a társadalomban – egoizmus és nárcizmus időskorban címmel.