HÍREK  2017. június 19.      1,522
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

A Százszorszép óvodában is megújult a világítás

Elkészült a Táncsics utcai Százszorszép óvoda világításkorszerűsítése. A 150 kisgyermek napi ellátását integráltan végző, több mint 35 éves intézményben mindenhol kicserélték a már elavult neoncsöveket, armatúrákat, helyükre magyar fejlesztésű, energiatakarékos világítótestek kerültek. Az intézményi világításkorszerűsítés a Szivárvány óvodában folytatódik.

A Százszorszép óvodában is megújult a világítás
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

A kerületi általános iskolák világításkorszerűsítése után – Bolyai (teljes intézményi), Eötvös, Vass, Puskás (tornatermi), Erkel és Gábor (tantermi és folyosói) – megkezdődött az önkormányzati fenntartásban maradt intézmények közül az óvodák világításának korszerűsítése is. Ennek első állomás a Százszorszép óvoda, ahol az elmúlt néhány hónapban a teljes világítási rendszert korszerűsíttette az önkormányzat. A csaknem 4 millió forintos beruházás a tervek szerint 2-2,5 éven belül megtérül – tájékoztatta lapunkat Gajda Péter polgármester, aki Vinczek György alpolgármesterrel, valamint Kránitz Krisztiánnal, a felújítást végző VAMŰSZ igazgatójával és Teknős Ferenc önkormányzati képviselővel ma tekintette meg az óvodát. A polgármestertől megtudtuk, a korszerűsítés a Szivárvány óvodában folytatódik.

Kránitz Krisztián kérdésünkre elmondta: az intézménybe magyar fejlesztésű, teljes spektrumú világítótestek és LED-es fénycsövek kerültek. Ezzel az óvoda világítása most már megfelel a kívánalmaknak, de még ebben az évben kicserélik az udvari régi árnyékolókat is, amelyek az évek alatt elhasználódtak.

A mostanában Madárbarát óvoda címet elnyerő óvoda vezetője, Szőke Éva örömmel mutatta meg az elmúlt időszakban megújult óvodaudvart, ahová az önkormányzati óvodafejlesztési program keretében új játszóeszközök, zöldséges- és fűszerkert került, de már nagyon várják az intézmény vizesblokkjainak cseréjét is, bár ez nagyobb átszervezést igényel majd az óvoda életében.