HÍREK  2017. június 29.      2,893
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Semmelweis-nap a szakrendelőben

Semmelweis Ignác születésnapja (július 1.) alkalmából tartottak ünnepséget a Kispesti Egészségügyi Intézetben. A kispestiek egészségéért végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként ketten vehették át az önkormányzat dicsérő oklevelét és jutalmát.

Semmelweis-nap a szakrendelőben
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Köszöntőjében Vinczek György alpolgármester arról beszélt, hogy a dolgozók akaratán és munkabírásán nagyban múlik az egészségügyi rendszer működőképessége, ezért köszöni munkájukat, kitartásukat.

Dr. Vargha Péter főigazgató-főorvos elmondta, sokévnyi nehézség után érezhető az önkormányzat támogatásának hatása, a Kispesti Egészségügyi Intézet tűrhetően áll anyagilag is, és idén minden dolgozónak 10 ezer forint ajándékot tudnak adni.

A magyar egészségügy napja alkalmából a hagyományoknak megfelelően az intézet legutóbb kinevezett főorvosa, Dr. Kakasi Csongor gyermekfogász méltatta „az anyák megmentője”, Semmelweis Ignác életútját.

A beszédeket követően az alpolgármester és Szujkó Szilvia, a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnöke a kispestiek egészségéért végzett kiemelkedő munkájuk elismeréseként átadták az önkormányzat dicsérő oklevelét és jutalmát Dr. Sárdi Katalin szemész főorvosnak és Pelyvás Sándor műszaki csoportvezetőnek. Sárdi doktornő 1975-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, 1980-ban tett szakvizsgát szemészetből. A Szent István Kórház szemészeti osztályáról 1999-ben érkezett a kispesti szakrendelőbe rendelésvezető főorvosnak. Pelyvás Sándor 1984 óta dolgozik az egészségügyi intézetben, több szakmával rendelkezik: kőműves, víz- és gázvezeték-szerelő, kazánfűtő. 2012-ben lett műszaki csoportvezető.

A Közalkalmazotti Tanács jutalmát vehette át Kiss Ágnes asszisztens, Kocsmár Imréné asszisztens, Surányi Edina takarító, Szinte Magdolna asszisztens és Terebesiné Fábián Tímea asszisztens. Kiemelkedő munkájukért jutalmat kaptak a Betegirányító osztály dolgozói.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara kitüntetését Zeherné Németh Magdolna, a sebészet asszisztense vehette át, aki 1976 óta dolgozik a szakrendelőben.