HÍREK  2017. július 05.      1,431
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megújult a világítás a Szivárvány óvodában is

Befejeződött a világításkorszerűsítés a Petőfi utcai Szivárvány óvodában is. A több mint 80 kisgyermek napi ellátását végző intézményben magyar fejlesztésű, energiatakarékos világítótestekre cserélték az elavult neoncsöveket és armatúrákat.

Megújult a világítás a Szivárvány óvodában is
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

A kerületi általános iskolák világításkorszerűsítése után az elmúlt hónapokban megkezdődött az önkormányzati fenntartásban maradt intézmények közül az óvodák világításának korszerűsítése is. A Százszorszép óvodát követően a Szivárvány óvodában is a teljes világítási rendszert saját forrásból korszerűsíttette az önkormányzat: a régi típusú armatúrák helyére kellemes fényt biztosító, energiatakarékos világítótesteket szereltek fel a folyosókon és a csoportszobákban, az öltözőkben, a vizesblokkokban, a kiszolgálóhelyiségekben és a külső részeken is. A mintegy 4 millió forintos beruházás a tervek szerint négy éven belül megtérül, így jelentős megtakarítást eredményez majd – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, akinek Velenceiné Horváth Zsuzsa óvodavezető-helyettes mutatta meg az elkészült munkát.

Az idén 25 éves, családias intézményben – amely májusban ünnepelte alapításának negyedszázados jubileumát – az önkormányzat 2014-ben 10 millió forintot fordított az udvar felújítására, műfüves burkolat és öntözőrendszer kiépítésére, valamint a játszótéri eszközök bővítésére. A kétszintes épület felújítása a nyílászárókkal és a vizesblokkokkal folytatódott, a világításkorszerűsítést követően pedig a régi, kopott linóleumot is cserélik majd az előtérben, a csoportszobákban és az öltözőkben, ahol új szekrényeket is kaptak a gyerekek.

Gajda Péter hangsúlyozta, hogy az önkormányzat saját forrásból évi 500 millió forintot különített el a kispesti óvodák és bölcsődék felújítására, a további fejlesztéseket itt is ebből a keretből tudják majd megvalósítani. Ezen felül az önkormányzat 30 millió forint önerővel – 50 százalékos önrésszel – tavasszal pályázatot nyújtott be a Magyar Államkincstárhoz az óvoda energetikai fejlesztésére és a nyílászárók teljes cseréjére, a pályázatról július 17-ig hoz döntést a Belügyminisztérium.