HÍREK  2017. július 17.      484
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Októberre megújul a Hársfa ovi

Az intézmény-felújítási program keretében az udvartól a padlásig teljesen megújul a több mint 400 négyzetméter alapterületű Hársfa ovi az Eötvös utcában, így októbertől már egy teljesen új épületbe költözhet vissza 150 kisgyerek – mondta el Kispest polgármestere, aki az építkezés megkezdésekor járt az intézményben.

A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

Kránitz Krisztián, a felújítást végző VAMŰSZ igazgatója is elkísérte Gajda Pétert ma a Hársfa oviba, ahol a napokban megkezdődtek a bontási munkálatok, hogy az elkövetkező két hónap alatt, a több mint harminc éves óvodaépület helyett egy szinte teljesen átépített intézményben fogadhassák a gyerekeket.

A polgármester tájékoztatása szerint az intézmény-felújítási program keretében, ahogy mondani szokták „tokkal-vonóval”, az udvartól a padlásig saját erőből, 180 millió forintból az önkormányzat teljesen átépíti az óvodát, csak a belső nyílászárók maradnak a régiek, amelyek felújítás után visszakerülnek a helyükre. A Hársafa óvoda rendbetétele része annak a programnak, amelynek keretében 500 millió forintot költ ebben az évben az önkormányzat intézményeinek korszerűsítésére. Néhány hete készült el a Százszorszép ovi világításkorszerűsítése, de a Bóbita óvoda és májusban az Erkel iskola világítás-felújítása is befejeződött.

Az átépítést követő változásokat Kránitz Krisztiántól tudtuk meg. Megújul a teljes víz- és csatornahálózat, a fűtés- és világításrendszer, szigetelik a lapos tetőt, újak lesznek a vizesblokkok és a belső burkolatok. Szinte teljesen megújulnak a betonjárdák, a játszószerek, elkészül a beépített öntözőrendszer az udvaron. A csoportszobák elé árnyékoló kerül, a mosókonyhában kicserélik a mosógépeket, a konyhába pedig új villanysütőt, kondérmelegítőt, nagykonyhai mosogatógépet vesznek, az óvoda bejáratához pedig kerékpártároló is készül.


Címlap
Önkormányzat
A kerület működése
Ügyintézés
Kispest
Kapcsolat
Választások-szavazások
Intézményi étkezésbefizetés
Hírek
Közlemények
Pályázatok
Programajánló
Archívum
Közérdekű adatok
Ügyfélkapu
Adatvédelem
Társadalmi véleményezés
Hírek
Közlemények
Pályázatok
Programajánló
Adatvédelem
Társadalmi véleményezés
Közérdekű adatok
Ügyfélkapu
Archívum