HÍREK  2017. július 27.      1,298
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Felújított bölcsőde várja a kisgyerekeket

Alig egy hónap alatt készült el a korszerűsítés a Zalaegerszeg utcai Harangvirág Bölcsődében. Az önkormányzat 2017. évi költségvetésében szereplő csaknem húszmillió forintos beruházás eredményeként megújult a fűtés- és melegvíz-rendszer, kicserélték a radiátorokat, valamint új burkolatok kerületek a csoportszobákba, folyosókra, közlekedőkbe.

 

Felújított bölcsőde várja a kisgyerekeket
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Harnosné Horváth Zsuzsanna, a bölcsőde vezetője vezette végig a ’60-as években épült, de ezen a nyáron alig egy hónap alatt megújult épületen Gajda Péter polgármestert, Vinczek György alpolgármestert és a felújítást felügyelő VAMŰSZ igazgatóját, Kránitz Krisztiánt.

Az önkormányzat igyekszik a nyári hónapokat kihasználni intézményeinek megújítására, így volt ez a Harangvirág Bölcsődében is, hiszen június közepétől kezdődött és már be is fejeződött a felújítás – mondta lapunknak Gajda Péter polgármester. A bölcsőde vizesblokkjait 2014-ben már teljesen felújította az önkormányzat, így a mostani fűtésrendszer-korszerűsítéssel és a csoportszobák burkolatának cseréjével az épület adta lehetőségeken belül szinte teljesen megújult az intézmény.

A közel 35 éves kazánokat korszerű, kondenzációs kazánokra cserélték, újak lettek a radiátorok, a gázvezetékek és a kémények is. A felújítás több mint nettó 13 millió forintba került – sorolja a változásokat Kránitz Krisztián, akitől megtudtuk azt is, hogy a fűtéskorszerűsítési munkálatok során derült ki, hogy a 27 éves vízmelegítő-tároló már nem javítható, így új, 350 literes eszköz beszerelése vált szükségessé, de ezzel a bölcsőde melegvíz-ellátása és fűtése hosszú távra megoldódott – tette hozzá.

Az óvodavezető szerint óriási és látványos változások történtek az intézményben az elmúlt hónapokban, amelyet szinte minden szülő meg is jegyzett, amikor a nyári szünet után újból behozták gyermekeiket a bölcsődébe. A korszerű eszközök beszerelésével lényegesen könnyebb lesz a kisgyerekek gondozása, hiszen mostantól állandóan lesz kellő hőfokú meleg víz. Az ötven kisgyermek napi gondozását ellátó intézményben sikerült úgy időzíteni a felújítást, hogy a nyári leállás alatt elkészültek vele, így az építkezés miatt nem kellett más intézményekben elhelyezni a gyerekeket.