HÍREK  2017. szeptember 11.      1,971
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Ismét a gulyások győztek

Tíz bográcsban főtt a gulyás a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda, illetve a Wekerlei Kultúrház hagyományos őszi Gulyásfőző Versenyén a KAC-pályán vasárnap. A „gulyáseszencia, ahogy mi szeretjük” fantázianevű eledel vitte el a pálmát.

Ismét a gulyások győztek
A képre kattintva galéria nyílik. (48 kép)

Tíz csapat főzött az idei gulyásfőző versenyen: az Életmentők (Kispesti Véradók Egyesülete – életmentő halászlé), az Aranyház (Kispesti Cigány Nemzetiségi Önkormányzat – cigánygulyás), a Szupernagyik (Kispesti Nyugdíjasok Szociális és Érdekvédelmi Egyesülete, KINYE – kőgulyás), a Kajás Majmok (Kispesti Atlétikai Club Judo Szakosztálya – kondásgulyás majom módra), a XIX. KISZE (XIX. Kerületi Ifjúsági és Szabadidősport Egyesület – vidám juhász gulyás), a /P/erkel/T/eam (Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola – klasszikus bográcsgulyás), a Gulyás Ellátó Szervezet (Gazdasági Ellátó Szervezet – gulyásesszencia, ahogy mi szeretjük), az Igazgyöngy (a Gyöngyszem és a Harangvirág bölcsődék – igazgyöngy gulyás), a Kispesti Trió (Kispesti Román Nemzetiségi Önkormányzat – victory gulyás) és a Crimebox Gulyás Lövők (Crimebox Bűnmegelőzési Országos Egyesület Kispesti Lövészklub – hungarikum gulyás).

A zsűri – Burány Sándor országgyűlési képviselő, Kertész Csaba alpolgármester, Bogó Józsefné önkormányzati képviselő és sági Szilárd gasztrokibic – hosszas kóstolgatás, ízlelgetés után hozta meg a döntést: a /P/erkel/T/eam klasszikus bográcsgulyása harmadik helyezést érdemelt, második lett a Kispesti Trió victory gulyása. Az ítészek a Gulyás Ellátó Szervezet eszenciáját tartották a legfinomabbnak. Különdíjat kapott a XIX. KISZE vidám juhász gulyása, a Szupernagyik kőgulyása és a Kajás Majmok majom módra készített kondásgulyása.

A színpadon színes program fogadta a közönséget: felléptek a Pannónia iskola táncosai, a Wekerlei Kultúrház zumba gold csapata, az Öt Elem SE kung-fusai, az Art’s OK táncosai. A műsort a kiváló Kranyik-Török Duó zárta jazz sztenderdekkel.

A sportnapon paintball-bemutató, céllövészet, pingpong, tenisz és foci várta az érdeklődőket. Az óvodások sorversenyét a Zöld Ágacska nyerte a Gyöngykagyló és a Mese-Vár előtt, strandfociban a Trefort győzött.

Jó időben, kellemes hangulatban zajlottak a sportversenyek, minden résztvevő jól érezte magát – értékelte a közösségi rendezvény sportprogramjait a Humánszolgáltatási Iroda sportszervezője. Kerekes Balázs lapunknak elmondta, az óvodás verseny bevezetője volt az ősszel induló és a kerület összes óvodáját érintő óvodai sportprogramoknak. 

A gulyásfőző vereseny díjainak ámogatói:
Kispest Önkormányzata
a másik bolt
Hópehely Cukrászda
Konyhakert Étterem