HÍREK  2017. szeptember 16.      1,119
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Okleveleket kaptak a nyelvvizsgázók

Ünnepélyes keretek között vehették át a sikeres nyelvvizsgájukat tanúsító okleveleket a Kispesti Helen Doron Nyelviskola végzős hallgatói a Városháza dísztermében pénteken.

Okleveleket kaptak a nyelvvizsgázók
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Több mint negyvenen tettek sikeres nyelvvizsgát a Kispesti Helen Doron Nyelviskola 7–14 éves diákjai közül múlt nyáron. A Shopmark bevásárlóközpontban 11 éve működő nyelviskola 2012 óta biztosít lehetőséget különböző szintű Cambridge nyelvvizsgákra: idén huszonhárman alap-, heten közép-, tizenegyen felsőfokú vizsgán bizonyították angoltudásukat. A kiváló eredményeket elért fiatalok Kispest polgármesterétől vehették át okleveleiket a Városháza dísztermében rendezett ünnepségen. Gajda Péter köszöntőjében gratulált a diákoknak, és arról beszélt, milyen fontos, hogy a gyerekek minél korábban megismerkedjenek az idegen nyelvvel, és magas színvonalon elsajátíthassák az ismereteket.

Veréb Zsuzsa, a nyelviskola vezetője elmondta, hogy a három részből – szóbeliből, hallás utáni szövegértésből és írás-olvasásból – álló vizsga komoly motivációt jelent: tovább mélyül a gyerekek nyelvszeretete, így még nagyobb kedvvel tanulnak angolul, és a szülők részére is nagyon jó visszajelzés, hogy gyermekeik milyen típusú és erősségű nyelvvizsgát tudtak letenni.

Az önkormányzat és a nyelviskola között kezdetektől kiváló az együttműködés. Iskolánk küldetésének tekinti, hogy Kispesten minél több gyermek beszéljen angolul, ezért évente három hátrányos helyzetű fiatal tanulhat nálunk térítésmentesen. Indulásunk óta szoros kapcsolatot ápolunk a kispesti családsegítő szolgálattal, tanítványaink minden karácsonykor rengeteg ajándékot gyűjtenek össze a rászoruló gyerekeknek. Emellett környezettudatosságra is neveljük a fiatalokat, ennek érdekében alakítottunk ki idén madártanösvényt az iskolánkhoz közeli Wekerletelepen – mondta el lapunknak a nyelviskola vezetője.