HÍREK  2017. szeptember 18.      1,146
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Felújították a főzőkonyhát az Eszterlánc bölcsődében

Több mint tízmillió forintot fordított az önkormányzat az Eszterlánc bölcsőde főzőkonyhájának átépítésére, a járólapok, a világítótestek, a vízvezetékek cseréjére, festésre.

Felújították a főzőkonyhát az Eszterlánc bölcsődében
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

A Csokonai utcai, 96 kisgyerek napi gondozását végző Eszterlánc bölcsődében jelenleg az őszi beszoktatási időszak elején tartanak, így még csak 46 bölcsisnek készül a napi ebéd a most átépített főzőkonyhában. Hamarosan újabb 12-14 kisgyerek érkezését várják – tudtuk meg az intézmény vezetőjétől, Sárosiné Dálnoki Judittól, aki elmondta azt is, hogy egész évben folyamatosan érkeznek a kisgyerekek az intézménybe, és tapasztalataik szerint 8-10 bölcsődés csupán néhány hónapot tölt csak itt, mert különböző okok miatt például albérletváltás, elköltöznek Kispestről.

A pincében még folynak a felújítás utolsó munkálatai, de ez már nem zavarja a bölcsőde működését. Ebben az évben minden a tervek szerint haladt, és jövőre az ugyancsak nagyon régi, sárga folyosói kőburkolat cseréjével folytatódhat az intézmény felújítása – mondta Gajda Péter polgármester.

Az átépítést végző VAMŰSZ vezetője, Kránitz Krisztián tájékoztatása szerint a főzőkonyha teljes gépészeti és építészeti átalakítása elkészült, megtörtént az ivóvíz- és melegvíz-, valamint a csapadékvíz- és szennyvízvezeték cseréje is. Ezen kívül 60 négyzetméteren járólapot, 142 négyzetméteren csempeburkolat cseréltek, 200 négyzetméteren pedig falfestés zajlott, valamint 11 világítótestbe új LED-es világítótest került.