HÍREK  2017. szeptember 19.      1,578
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Megkezdődött a Szenior Akadémia

A kilencedik félév rajtolt el az önkormányzat és a Zsigmond Király Egyetem közös kurzusán. A Szenior Akadémia ingyenes tanulásra invitálja az ötven felettieket.

Megkezdődött a Szenior Akadémia
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Az őszi szemeszter hallgatóit Vinczek György alpolgármester köszöntötte, külön kiemelve, hogy a kispesti akadémia a legjobbak közé tartozik Budapesten és az országban. Az alpolgármester a folyamatos tanulás fontosságát hangsúlyozva kívánt sok sikert a tanulóknak.

Jászberényi József egyetemi tanár arról beszélt, hogy jelenleg 35 helyszínen 4700 hallgatója van az akadémiának. A képzés vezetője is megemlítette a kispesti kurzus sikerességét, egyben dicsérettel illette az önkormányzat egyéb felnőttoktatási tanfolyamait is. A hallgatóságnak az eddigi négy és fél éves figyelmet köszönte meg.

Az első előadást a képzésvezető tartotta a kvóciensek (IQ, SQ, RQ) szerepéről az agy karbantartásában és az időskori tanulásban. A következő előadásokon szó lesz a migrációs helyzetről és az iszlám államok állapotáról, a klímapolitikáról, az idősek számára személyre szabott mozgásformákról, az időseket érintő átverésekről, az időskori memóriatréningről és végül a félévzárón a nyugati civilizáció válságjelenségeiről.