HÍREK  2017. október 01.      1,180
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Mihály napi búcsú: jó hangulatban

A rossz idő miatt egy hetet csúszott, de igazán jól sikerült a KMO Mihály-napi búcsúja szombaton, a Templom téren. Az önkormányzat nevében Vinczek György alpolgármester köszöntötte a kispestieket.

Mihály napi búcsú: jó hangulatban
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Jó döntést hoztunk, amikor egy héttel későbbre tettük a programot, mert így már kezdéskor, a Kolompos együttes koncertjére és táncházára is sok-sok kisgyerek, család érkezett – tudtuk meg Gábor Ilonától, a KMO igazgatójától, aki rögtön hozzáfűzte, hogy a kellemes őszi időjárás egész napra kicsalogatta a Templom térre a kispestieket.

Délelőtt a Kispesti Alapfokú Művészeti Iskola Fúvószenekara, majd kispesti nemzetiségi önkormányzatok mutatkoztak be. A BAB Társulat óriás bábos előadása és a Majorka Színház produkciója is felkeltette a kilátogatók érdeklődését.

Az idei műsorvezető Maksa Zoltán, valamint Aradi Tibor és Varga Ferenc József humoristák gondoskodtak a jó kedvről is.

Gergely Róbert zenés műsorával szerelmes pillanatokat varázsolt a színpadra, míg a Bihari táncegyüttes magyar táncháza hozott fergeteges ritmusokat a nap programjában.

Sokan várták az esti tűzzsonglőröket is. Ebben az esztendőben a Magyar Vista Soscial Club koncertje zárta a napot.

A kiegészítő programok sem maradtak el: a Wekerlei Kultúrház munkatársai lovagi játékokkal színesítették a napot, de folyamatosan volt tulipántos népi játszótér, a Vigadó kertjében, kosaras fakörhinta a téren és asztali játékok, állatsimogató, népi kézművesség, kis vidámpark. Újdonságnak számított és nagy siker volt a BrinArt bringaláncos-fogaskerekes játéka.