HÍREK  2017. október 04.      1,612
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Felújították a tűzoltóság konyháját

Bár nem önkormányzati feladat a kerületi tűzoltóság fenntartása, lehetőségeihez méreten Kispest Önkormányzata minden esztendőben biztosít valamilyen eszközt, felszerelést a XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság munkatársainak azért, hogy mindennapi munkájukat megkönnyítsék, pihenőidejüket kulturáltabbá tegyék – mondta Gajda Péter polgármester azon az állománygyűlésen, ahol átadták az Üllői úti parancsnokság konyháját a tűzoltóknak. Jelen volt az eseményen Burány Sándor országgyűlési képviselő, Vinczek György alpolgármester, Bogó Józsefné és Dódity Gabriella önkormányzati képviselők, valamint a XVIII. kerületi polgármester, Ughy Attila delegáltja, Tóth Kálmán önkormányzati képviselő.

Felújították a tűzoltóság konyháját
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

A XIX. Kerületi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság vezetője, Tordai László őrnagy rövid köszöntője után Gajda Péter polgármester arról beszélt, hogy minden év februárjában, az éves kerületi költségvetés idején a képviselő-testületnek gondja van arra, hogy támogassa a két kerület (XVIII. és XIX.) összevont tűzoltó-parancsnokságát. Így volt ez tavaly is, amikor kétmillió forintot terveztek a konyha felújítására, amelyhez a szomszéd kerület még egymilliót hozzátett, és tavaly egy szolgálati gépkocsit kaptak a helyi lánglovagok a kispesti önkormányzattól. Gajda Péter kiemelte, nem lehet elégszer megköszönni azt a lelkiismeretes és fáradhatatlan munkát, amellyel az itt dolgozó tűzoltók ellátják sokszor nem könnyű feladatukat. Ezért is fontos, hogy az önkormányzat, bár már hivatalosan nem feladata, erejéhez mérten támogassa továbbra is munkájukat, gondoskodjon róluk.

Varga Ferenc tűzoltó dandártábornok, fővárosi katasztrófavédelmi igazgató kapcsolódva a polgármester gondolataihoz megköszönte a két kerület támogatását, amit többnek tart egyszerű támogatásnál, a dandártábornok is gondoskodásnak nevezte. A most átadásra kerülő konyha is szimbolikus értékű, hiszen azon túl, hogy ez egy olyan élettér, mint a családban, ahol összejönnek a közösség tagjai, közösen főznek a többieknek, de itt beszélgetnek, élik az életüket, jól tükrözi a kerületek összefogását is.