HÍREK  2017. október 26.      1,786
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nyolcadik alkalommal tüntették ki a sportpéldaképeket

Nagy-Pál Adrienn, a Pannónia iskola testnevelő tanára, Béki Nagy Bertalan, a Kispest Női Kézilabda Klub elnöke és edzője, valamint Papp András testnevelő tanár, a Tájfun SE taekwondo edzője vehette át 2017-ben a Kispest Sportjáért díjat. Az ünnepségen Simicsevics Judit (fuvola) és Ötvös Gábor (zongora) adott műsort.

Nyolcadik alkalommal tüntették ki a sportpéldaképeket
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Egyik legjelentősebb eseményünk ennek a díjnak az átadása, ilyenkor alkalmunk van megköszönni azoknak a nagyszerű embereknek a munkáját, akik vagy azért dolgoznak, hogy Kispesten minél többen mozogjanak, sportoljanak, akik a sport szeretetére nevelik a kispesti diákokat, vagy akik sportpályafutásuk alatt maguk is kiváló eredményeket értek el, így példaképek lehetnek. Fontos erre felhívni az itt élők figyelmét – fogalmazott köszöntőjében Kispest polgármestere a mai városházi díjátadón.

Gajda Péter arról is beszélt, hogy az önkormányzat minden tőle telhetőt megtesz, hogy segítse munkájukat, támogassa a kispesti sportéletet. Fontos, hogy minél többen ingyenesen is sportolhassanak. Ezt a célt szolgálják az olyan idei fejlesztések is, mint az uszoda felújítása, kültéri medencék építése, új teniszpályák kialakítása és a Kossuth téri parkoló „sportpályás” átalakítása – mondta a polgármester.

Gajda Péter a Közművelődési, Oktatási, Sport, Ifjúságpolitikai és Egészségügyi Bizottság elnökével, Szujkó Szilviával adta át a díjakat.

Díjazottak:

Nagy-Pál Adrienn 1985 óta a Kispesti Pannónia Általános Iskola testnevelő tanára. A Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémián elsősorban kőbányai és kispesti gyerekek kosárlabdaedzésével foglalkozik, az akadémia előkészítő csoportjai részére az iskolában szervezi az utánpótlás nevelését. Évek óta főszervezője a 24 órás kosárlabda mérkőzésnek, mely nagy népszerűségnek örvend az iskolában.

Béki Nagy Bertalan a Kispest Női Kézilabda Klub elnöke és edzője. Az NB I/B-ből való felkerülés után a kerület NB I-es kézilabda csapatát vezette, nagy súlyt helyezve az iskolákkal való együttműködésre, az utánpótlás-nevelésre, valamint a sportcsarnok-építési projekttel kapcsolatos ügyek intézésére. Vezetése alatt a kézilabdacsapat az NB I/B egyik legjobb együttese lett.

Papp András a Tájfun Sportegyesület taekwondo edzője, a Trefort Ágoston Szakgimnázium testnevelő tanára. Tanítványai közül világbajnoki és Universiade bronzérmes, Európa-bajnoki ezüstérmes versenyző, valamint sok országos bajnok került ki. A Magyar Taekwondo Szövetség utánpótlás-válogatottjának edzője. A kerületi középiskolai versenyrendszer legaktívabb résztvevője több sportágban is.

Az önkormányzat 2009-ben alapította a Kispest Sportjáért díjat, amelyet minden évben azoknak ítélnek oda, akik kiemelkedő munkát végeznek a sport-diáksport területén, a testnevelés és a testkultúra népszerűsítésében, szervezésében, fejlesztésében és támogatásában.

A díj megalapítása óta a sok híres és kiváló sportoló mellett számtalan olyan tanár, sportszakember kapott már elismerést, akik megtanították a kispesti gyerekeket a sport és a mozgás szeretetére, és arra, hogy miként maradhatunk egészségesek. Az önkormányzat saját erejéből igyekszik minél több lehetőséget biztosítani a tömegsportra, az ingyenes sportolási lehetőségek megteremtésére, és rendszeresen támogat egyéni sportolókat, csapatokat, különféle versenyeket.