HÍREK  2017. november 02.      1,425
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tűz volt a Nyugdíjasházban

Egy mindenszentek alkalmából gyújtott gyertya borult fel és okozott tüzet a József Attila utcai Nyugdíjasházban tegnap 23 óra körül. A kerületi tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, és gyorsan elfojtották a lángokat. A négyes fokozatú riasztás után a mentők négy idős embert szállítottak kórházba, közülük egyet súlyos állapotban. Egy nyugdíjast azóta már hazaengedtek – tudtuk meg Vinczek György alpolgármestertől, aki a riasztás után azonnal a helyszínre sietett.

Tűz volt a Nyugdíjasházban
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Az alpolgármester elmondása szerint az emeleten egy lakás teljesen kiégett. A tűzoltás nyomán a földszinti Gondozási Központ teljesen átázott. Világítás a folyosókon még nincs, de az épület más részein van áramszolgáltatás. A tűzoltók a lakók többségét nem engedték visszaköltözni, ezért az önkormányzat gondoskodott elhelyezésükről.

Nyolcan a Jahn Ferenc utcai rehabilitációs intézet nappali kórházi részlegében, tízen a Lila Akác Gondozási Központban kaptak elhelyezést. A helyi Vöröskereszt segítségével és felügyelete mellett öten a Nyugdíjasház társalgójában maradhattak. A többi lakót és gondozottat a rokonok elvitték. Az ellátottak az elhelyezésük szervezése alatt egy BKV által biztosított fűtött buszban tartózkodtak. Folyadékpótlásról, élelmezésről és gyógyszerellátásról szintén az önkormányzat gondoskodott. Hajnali fél háromra mindenki biztonságos helyen töltötte az éjszaka további részét – tudtuk meg az alpolgármestertől. Az elsődleges becslések alapján a kár meghaladja a tízmillió forintot.