HÍREK  2017. november 10.      1,275
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Civil fórumot tartottak

Az elmúlt időszak fontosabb eseményeiről, valamint a szociális szolgáltatásokat összegyűjtő új honlapról esett szó a csütörtöki civil fórumon.

Civil fórumot tartottak
A képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Kispest polgármestere arról beszélt a megjelenteknek, hogy egyre forráshiányosabbak az önkormányzatok, Kispest ebben a helyzetben azt teheti, hogy takarékosan gazdálkodik, és a célok   megvalósítására 1 milliárd forint fejlesztési hitelt vesz fel. Ebből tudja finanszírozni azokat a jelentős részben intézményi felújításokat, amelyek a korábbi években épp a forráshiány miatt nem valósulhattak meg. Név szerint említette Gajda Péter a Hársfa óvoda Berzsenyi utcai gyermekrendelő teljes felújítását, a Pannónia és az Erkel iskolában sorra kerülő munkálatokat, a vizes játszótér kialakítását, valamint az uszoda kertjébe épített medencéket. A tervezett fejlesztésekkel jól halad az önkormányzat, mondta a polgármester, majd beszélt a következő két év nagy feladatáról, az egészségügy fejlesztéséről (várakozási idő csökkentése a szakrendelőben, műszerbeszerzés támogatása, az épület felújítása).

Vinczek György alpolgármester a szolgáltatástervezési koncepció felülvizsgálatáról beszélt: november 15-én a szociálpolitikai kerekasztalon az önkormányzat társadalmi vitára bocsátja a koncepciót, majd a szociális területen új lehetőségeket kínáló, a közeljövőben induló honlapot ajánlotta a megjelentek figyelmébe. A kispesti Önkormányzat által nyújtott szociális ellátások és szolgáltatások című oldal létrehozásának célja, hogy a Szociális Iroda, a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat és a Szociális Szolgáltató Centrum által nyújtott ellátásokat, szolgáltatásokat minél egyszerűbben, gyorsabban megtalálják a kispestiek.