HÍREK  2017. november 23.      1,220
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elrajtolt az óvodás sportprogram

A versenypólók átadásával és sportbemutatókkal ma hivatalosan elindult a tavaszig tartó kerületi óvodás sportprogram az Eötvös iskolában. A három központi foglalkozás és az óvodai felkészítéseket követően az ovisokból álló csapatok nyolc versenyszámban mérkőznek meg. Két selejtező után rendezik a középdöntőket, a legjobbak a tavaszi döntőben mutathatják meg ügyességüket.

Elrajtolt az óvodás sportprogram
A képre kattintva galéria nyílik. (24 kép)

A gyerekeket, szülőket és pedagógusokat köszöntő polgármester arról beszélt, örül a sportprogramnak, hiszen az önkormányzat kiemelten fontosnak tartja, hogy sportlétesítményeiben és a közterületeken is minél több lehetőséget biztosítson a gyerekek és a felnőttek számára is a mozgáshoz, a sporthoz, az egészséges életmódhoz. Gajda Péter elmondta, Kispest ezért is fordít kiemelt figyelmet óvodái korszerűsítésére, különös tekintettel tornaszobák kialakítására az intézményekben. Hozzátette, a következő két évben is mintegy egymillió forint jut majd az intézmények korszerűsítésére.

Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy a sportot, az egészséges életmódot nem lehet elég korán kezdeni. Azt kívánta a gyerekeknek, hogy ha elkezdenek valamit sportolni, ne hagyják abba felnőttként.

Kerekes Balázs, a sportprogram szervezője elmondta, régóta vannak óvodás versenyek Kispesten, de ilyen komoly felkészítéssel rendezett versenysorozat még nem volt. A Humánszolgáltatási Csoport munkatársa a célokról is beszélt: az első körben a labdajátékokra – futsal, kézilabda/szivacskézilabda, pingpong, röplabda/strandröplabda – fókuszáló program rendszeres játékos mozgást biztosít az óvodás kisgyerekeknek, versenyezhetnek, a résztvevő sportegyesületek révén a szülők megismerhetik a sportolási lehetőségeket Kispesten, és az egyesületi sportszakemberek megfigyelhetik és kiválaszthatják a tehetséges gyerekeket. 

Az ovis csapatok Gajda Péter polgármestertől és Burány Sándor országgyűlési képviselőtől vehették át a hivatalos versenypólókat, majd három olyan sport mutatkozott be – röplabda, futsal, pingpong –, amely egyesületi szinten utánpótlás-neveléssel foglalkozik Kispesten.

A sportprogramot a Humánszolgáltatási és Szociális Iroda rendezi az utánpótlás-nevelő egyesületek és az óvodapedagógusok közreműködésével. Nyolc óvoda – Gyöngykagyló, Árnyas, Mézeskalács, Zöld Ágacska, Bóbita, Napraforgó, Szivárvány, Százszorszép – 11 csapata vesz részt benne. A felkészítő foglalkozások után gyerekek nyolc versenyszámban mérkőznek meg: labdapattogtatás és gurítás könnyített röplabdával, teniszlabda-rendezés, „mocsárjárás” karikával, grand prix játék focilabdával, labdapattintás-célba dobás, célba dobás pingponglabdával, ugrás és dobás labdával, játék labdával.