HÍREK  2017. november 28.      1,161
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Adventkezdet lampionokkal

Nyolc évvel ezelőtt kapcsolták fel közösen először a kispestiek a város adventi és karácsonyi díszkivilágítását a Templom téren, és azóta viszik el minden esztendőben szimbolikusan az ünnepi fényeket a város különböző pontjaira, köztereire – mondta ünnepi beszédében Gajda Péter polgármester.

Adventkezdet lampionokkal
A képre kattintva galéria nyílik. (30 kép)

A kispesti Templom téren a polgármester a fő esemény, a díszvilágítás közös felkapcsolása előtt arról beszélt, az is hagyomány már, hogy innen mondunk köszönetet minden kispestinek, aki véleményt, elismerő szót mondott, vagy javaslatot tett, közösen gondolkodott, dolgozott az önkormányzattal a kispesti beruházásokért, a város fejlesztéséért.

Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője szelíd és örömteli ünnepet kívánt mindenkinek, és azt, hogy minél több időt töltsünk, tölthessünk a szeretteinkkel csakúgy, mint Antoine de Saint-Exupéry kishercege a rókával.

Deák László, a Kispesti Evangélikus Gyülekezet lelkésze arról beszélt, hogy milyen különleges alkalom ez, amikor a téren lévő fák sebeit, görcseit, sérüléseit Vízkeresztig fénykoszorúk veszik körbe, ugyanúgy, mint ahogy sokak fénnyel takarják el saját gyengeségeiket, hiányosságaikat. A karácsony pedig szóljon arról, hogy Jézus jelenti az igazi világosságot, a fényt az életünkben. Deák László beszédét rövid imádsággal zárta.

Ezt követően a polgármester és a gyerekek hangos visszaszámolás után kapcsolták fel közösen a fényeket a Templom téren és a város több pontján, többek között a Kós, a Városháza, a Kossuth, az Atatürk téren.

A lampionos felvonuláson idén is az Obsitos zenekar indulóira sétáltak át a kispestiek a központi játszótérre, ahol már várta a gyerekeket a Mikulás, sok-sok meglepetés és ajándék. Mint Fülöp Pétertől, a polgármesteri hivatal munkatársától, a Lampionos felvonulás szervezőjétől megtudtuk, a központi játszótéri programra idén a Gyermeknapon már fellépett Mikola Pétert hívták vissza zenés műsorával, akinek segítségével a program végén a gyerekekkel közösen meggyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját, és ezzel megkezdődött a karácsonyra való készülődés.