HÍREK  2017. november 30.      2,114
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Módosult az építményadóról szóló rendelet

A mai rendkívüli ülésen a képviselő-testület módosította az építményadóról szóló rendeletet és normatív határozatot fogadott el a Polgármesteri Hivatal új szervezeti tagozódásáról.

Módosult az építményadóról szóló rendelet
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Az építményadóról szóló rendelet módosításával törvényi kötelezettségének tett eleget a képviselő-testület. A törvényi szabályozás szerint az építményadó hatálya a településkép védelméről szóló törvény szerinti reklámhordozókra is kiterjed. Az új adó bevezetése független az épület, épületrész utáni építményadó-kötelezettségtől. Az elfogadott rendelet és vele az új adóforma 2018. január 1-jétől lép hatályba, mértéke 12.000 forint/m²/év.

A napirend vitájában Ferenczi István (LMP) kérdésére válaszolva Gajda Péter polgármester (MSZP) elmondta, az adót a reklámhordozók tulajdonosa fizeti meg. Lázár Tamás (Jobbik) szerint országos szinten a Jobbik ellehetetlenítését célozza a törvény és mindegyik helyi rendelet. Lazányi Ferenc (Fidesz-KDNP) az adóból származó bevétel sorsáról érdeklődött, a polgármester válaszában elmondta, az új adóból mintegy 50 millió forintra számít az önkormányzat, lesz helye, sok mindenre el tudja majd költeni a kerület.

Második napirendi pontként a Polgármesteri Hivatal belső szervezeti tagozódását, létszámát, munka- és ügyfélfogadási rendjét meghatározó normatív határozatot fogadtak el a képviselők. E szerint a Jegyzői Kabinet Irodán belül újra létrejön az Informatikai Csoport.