HÍREK  2017. december 08.      1,306
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Közmeghallgatást tartott a testület

A Határ úti bódék sorsáról, a lomtalanításról és közlekedésbiztonsági ügyekről esett szó az éves kötelező közmeghallgatáson csütörtök este.

Közmeghallgatást tartott a testület
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

A Határ úti BKK-terület esetleges Kispesthez tartozásával kapcsolatosan feltett kérésre a polgármester elmondta, nem kispesti területről van szó, a kerület országgyűlési képviselői javasolni fogják az országgyűlésnek, hogy csatolják Kispesthez ezt a részt. Máig nem oldódott meg a probléma, a főváros nem tudott megállapodni a kereskedőkkel. Gajda Péter szerint, ha a kerülethez tartozna, a KÖKI Terminál építése kapcsán szerzett tapasztalattal az önkormányzat megoldást találhat a problémára.

A lomtalanítást érintő kérdésre Palásti László, az FKF munkatársa válaszolt: 2018-ban is lesz lomtalanítás, a közszolgáltató cég szeretné bevezetni a házhoz menő lomgyűjtést, de ez olyan logisztikát kíván, amit egyelőre nem tudnak teljesíteni.

A Nádasdy utca-Kossuth Lajos utca-Ady Endre út-Vas Gereben utca által határolt terület balesetveszélyes csomópontjaival kapcsolatos kérdésre – lesznek-e közlekedési lámpák – a polgármester elmondta, foglalkozik ezzel a résszel az önkormányzat, a Nádasdy-Vas Gereben új kereszteződését 2010-ben adták át, azóta ott kevesebb baleset történt. A Kossuth-Nádasdy veszélyes találkozásához régóta szeretne lámpát helyeztetni a kerület, erre ígéretet is kapott a fővárostól. Ha nem történik meg, nekünk kell megtennünk – jelentette ki Gajda Péter.

Szó volt a Kós Károly téri Mátrix Oktatási és Vizsgaközpont előtti szabálytalan parkolásról, a polgármester jelezte, az önkormányzat felhívja rá az intézmény figyelmét, és jelzi a Kispesti Rendészeti Központnak, valamint a rendőrségnek is a problémát.