HÍREK  2017. december 13.      1,159
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tűzoltóautós utazást is hozott a kispesti Mikulás

Huszonhárom szerencsés kisgyerek kívánságát teljesítette idén az önkormányzati Mikulás. A Városháza előtt „adták át” az idei év legkülönlegesebb ajándékát: a tízéves Palotás Dávid tűzoltóautós utazást és rövidke szirénázást kért ajándékba. Kívánságát a kispesti tűzoltó-parancsnokság munkatársai teljesítették. A Mikulás szerepét idén is a kerületi rendezvények főszereplője, a világ- és Európa bajnok erőemelő, Nick Árpád vállalta magára.

Tűzoltóautós utazást is hozott a kispesti Mikulás
A képre kattintva galéria nyílik. (21 kép)

Minden évben kitesszük a Városháza aulájába azt a kívánságládát, amelybe a kispesti gyerekek bedobhatják rajzos kéréseiket a Mikuláshoz. A program nagyon népszerű, remek rajzok, levelek születtek az idén is. Tavaly például egy kisfiú kezdőrúgást kért a Honvéd egyik hazai meccsén. Természetesen kívánságát teljesítettük, minthogy az idei legkülönlegesebbet is, a „vonulást” a szirénázó tűzoltóautóval – mondta Gajda Péter polgármester az ajándékátadó ünnepségen az Polgármesteri Hivatal karácsonyfájánál.

Fülöp Péter, a mai Mikulásünnepség szervezője kérdésünkre elmondta, alig egy hét alatt idén is sok-sok levél, rajzos kérés érkezett a Városháza aulájában felállított kívánságládába. Sorsolás után most 23 kisgyerek kérése teljesülhetett 3-10 ezer forint értékben. A gyerekek kérései között volt társasjáték, szivárványszínű lampion, játék mosógép, kisvonat, iskolatáska, távirányítós kisautó, legó, plüssállat, Barbie, Rubik-gömb. A vidám programot a tűzoltóautó működésének rövid bemutatója zárta.