HÍREK  2017. december 15.      2,889
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Kispest szeretné megoldani a Határ úti problémát

A Mátyás király utca–Üllői út–Ferde utca által határolt terület Kispesthez csatolását szeretné elérni az önkormányzat. Erről tartott sajtótájékoztatót Gajda Péter polgármester és a két kispesti országgyűlési képviselő, Burány Sándor és Dr. Hiller István. A háromszögben található intermodális közlekedési csomópont ugyan közigazgatásilag a IX. kerülethez tartozik, valójában már hosszú évek óta a „senki földjének” számít.

 

Kispest szeretné megoldani a Határ úti problémát
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Kispest polgármestere elmondta, a sajtótájékoztatóval a kerület egyrészt szeretné felhívni a figyelmet arra a tarthatatlan állapotra, amivel már évek óta találkozhatnak a kispestiek, és akik használják a csomópontot. Másrészt arra is, hogy ez a terület nem Kispesthez, hanem Ferencvároshoz tartozik. Gajda Péter beszámolt arról, hogy a múlt hónapban interpellációt nyújtott be a főpolgármesterhez, azt tisztázandó, hogy mikorra várható a terület problémájának a megoldása (eredetileg 2014 nyarára kellett volna elkészülnie a felújításnak). Mint elmondta, a főpolgármestertől kapott tájékoztatóból az derült ki, hogy a Határ úti látvány a közeljövőben nem fog változni, nem tudni, mikor zárul le a kereskedőkkel folytatott jogi procedúra. Ezért kezdeményezte a két országgyűlési képviselővel, hogy közigazgatásilag csatolják Kispesthez ezt a területet.  Mi azzal a tapasztalattal, amit hasonló ügyekben korábban már szereztünk megpróbáljuk megoldani a problémát – hangsúlyozta a polgármester.  

Burány Sándor szerint lépni kellett, ezért Hiller Istvánnal együtt törvénymódosítást nyújtottak be az országgyűlésnek, amelynek lényege, hogy a kicsi, ám óriási problémákat okozó háromszöget csatolják Kispesthez. Nem a területszerzés vezet bennünket, nem a hódítás szándéka, hanem, hogy jobb legyen az embereknek, amikor áthaladnak a csomóponton – mondta a honatya.

Hiller István úgy fogalmazott, hogy a javaslat sem a kormánynak, sem a fővárosnak nem fáj, viszont előnyös az embereknek. Nem pártpolitika, hanem ésszerűség van benne, a naponta itt áthaladó sok ezer embernek könnyítheti meg a hétköznapjait.