HÍREK  2018. január 10.      1,320
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Új vezetője van a nyugdíjas szakszervezetnek

Leköszönt a Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) Kispesti Területi és Nyugdíjas Alapszervezetének megbízott titkára, Kaiczné Spiegel Eszter, aki a korábbi vezető, Medgyes Lászlóné Janka távozása után vállalta egy esztendőre a feladatok koordinálást. Helyére Csernyánszky Imréné Ildikót választották a kispesti szervezet tagjai éves közgyűlésükön.

Új vezetője van a nyugdíjas szakszervezetnek
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Az alapszervezet és a MASZSZ elnökségi tagjai mellett Burány Sándor országgyűlési képviselő, Vinczek György alpolgármester, valamint Bogó Józsefné és Teknős Ferenc önkormányzati képviselők is jelen volt az évértékelőn, amelyen Kaiczné Spiegel Eszter foglalta össze az alapszervezet tavalyi évének legfontosabb történéseit, eseményeit. A beszámoló szerint a kispesti alapszervezetben jelenleg 140 tagot tartanak nyilván. A közösség tavaly 15 új taggal bővült, de heten eltávoztak az élők sorából, akire egy perces néma felállással emlékeztek. Az életkor-statisztika szerint ketten 90 év felettiek, 24-en pedig már betöltötték 80. életévüket, a legidősebb tagjuk 94 éves, míg a legfiatalabb 56. Az elmúlt év eseményei között számtalan kirándulás, kulturális program szerepelt.

A beszámolót követően Vinczek György alpolgármester arról beszélt, óriási eredmény, hogy Kispesten a civil szervezetek autonómiáját, önállóságát, munkáját semmi és senki sem korlátozza. A négy nyugdíjas szervezet nem vetélytársa, hanem partnere egymásnak, nincs közöttük rossz értelemben vett rivalizálás, versengés, hanem becsülik, figyelemmel kísérik egymás munkáját, tevékenységét. Az önkormányzattal példaértékű a kapcsolatuk, és a kerületi intézményekkel is együttműködő a viszonyuk, amelyek nyitottak a civil szervezetek felé. Az alpolgármester az önkormányzat nevében további támogatásáról biztosította a szervezetet.

Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője megköszönte az elmúlt négy év számtalan meghívását, amely számára oly sokat jelentett, hiszen ez a generáció az ország legtapasztaltabb rétege, amelyet nem illendő és nem lehet megkerülni, hanem figyelni kell az évtizedek alatt felhalmozott tudásra. A nyugdíjasok aktivitása is lendületben tartja a társadalmat, tanuljunk tőlük, amíg lehet – fogalmazott a képviselő.