HÍREK  2018. január 11.      1,204
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Prevenciós egészségnapot tartottak időseknek

Tízedik alkalommal rendezett egészségtudatos, szemléletformáló egészségnapot ellátottjainak és a kerületi nyugdíjasklubok tagjainak a Segítő Kéz Kispesti Gondozó Szolgálat a József Attila utcai Nyugdíjasházban.

Prevenciós egészségnapot tartottak időseknek
A képre kattintva galéria nyílik. (17 kép)

Köszöntőjében az intézményvezető elmondta, önkormányzati és pályázati támogatás segítette a térítésmentes prevenciós egészségnap megrendezését, amelynek fontos célja, hogy népszerűsítse a helyes életmódot és javítsa az idősek életminőségét. Balázs Piroska kiemelte, az ilyen rendezvénynek fontos szerepe van a betegségek megelőzésében, korai felismerésében is, hiszen ilyenkor az idős emberek gyorsan hozzájuthatnak olyan vizsgálatokhoz, amelyekre egyébként sok esetben csak hosszas várakozás után lenne alkalmuk.

A humán ágazatot felügyelő alpolgármester a lelki egészség szükségességét hangsúlyozta beszédében, és a kerületi nyugdíjas klubokban, egyesületekben folyó aktív közösségi élet fontosságára hívta fel a figyelmet. Arról is beszélt Vinczek György, hogy a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány gyógyászati segédeszközök beszerzéséhez, például szemüveg készítéséhez is nyújthat támogatást, a szociális irodán pedig gyógykezelés esetén rendkívüli támogatás igényelhető, és ez kiemelten vonatkozik a 70 éven felüli egyedül élő idősekre.  

A tízedik egészségnapon dietetikai tanácsadás (Godányiné Neumark Mária dietetikus), szemészeti szűrővizsgálat szemész szakorvossal (Csillag Optika), podoszkópos talpvizsgálat (Podiart Lábcentrum), testanalízis (Yamamoto Intézet), valamint több az intézmény által nyújtott szolgáltatás – Bioptron lámpa, házipatika ellenőrzése, vércukor-, koleszterin-, véroxigén- és trigliceridmérés, vérnyomás ellenőrzés, testzsír vizsgálat, gyógytorna, gyógymasszázs, kreatív kézműves foglalkozás, szociális, mentálhigiénés és életvezetési tanácsadás, gyógytea-tájékoztató, mozgásmatiné (Nick Árpád) – segített az egészség megőrzésében, és az egészségügyi problémák gyors felismerésében.