HÍREK  2018. február 08.      1,181
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Önkormányzati segítség a szívbeteg fiatalnak

Hamarosan egy új lakást kap az önkormányzattól a szívműtétre váró Bozsó Gyula. Az önkormányzat vagyongazdálkodási csoportjának összeállítása szerint az elmúlt években tíz esetben jutottak lakáshoz, vagy cserélhettek önkormányzati lakást méltányosságból a kispestiek.

04szivarvany1802 

Egy jó hírt szeretnénk megosztani azokkal, akik aggódnak a szívműtétre váró Bozsó Gyuláért. Gyula hamarosan egy új lakást kap. Kránitz Krisztiánnal, a VAMŰSZ igazgatójával tartott egyeztetés után arról állapodtunk meg, hogy az új lakás Gyula igényeinek megfelelő felújítása 2-3 hetet vesz majd igénybe. Itt remélhetőleg olyan körülmények között élhet majd, ami elősegíti a gyógyulását – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, aki példaértékűnek tartotta, és megköszönte azt az összefogást, amelyet a segítségre szoruló kispesti fiatalember esetében tanúsított a kerület.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a Kispesti Rászorultak Megsegítésére Közalapítvány támogatásával, a Mágnes Színház jótékonysági előadásának bevételéből, az édesanya munkahelye, a Segítő Kéz Gondozó Szolgálat, a fiatal egykori iskolája, az Ady iskola és önzetlen adományozóktól mintegy 322 ezer forinttal segítik a súlyos szívbeteg és transzplantációra váró 23 éves kispesti Bozsó Gyulát.

Az eset kapcsán a polgármestertől megtudtuk azt is, hogy érzéketlenséggel senki sem vádolhatja az önkormányzatot, hiszen lehetőségeihez mérten mindent megtesz a bajbajutottak megsegítéséért. Példaként említi, hogy az önkormányzat a Cigány Nemzetiségi Önkormányzat, az Oltalom Karitatív Egyesület, a kispesti Katolikus Karitász segítségével szintén új lakásba költözhetett családjával egy májtranszplantált asszony 2014-ben. Nem sokkal ezután pedig egy akkor 11 hónapos szívtranszplantáción átesett kislány költözhetett családjával komfortos lakásba a helyi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat kérésére, az önkormányzat, az Oltalom Karitatív Egyesület, a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány (MAZS Alapítvány) összefogásával.

2015-ben a súlyos, gyógyíthatatlan kórban, izomsorvadásban szenvedő, akkor 24 éves fiatalember is új otthont kapott az önkormányzattól, hogy méltó körülmények között tudjon élni.

Az önkormányzat vagyongazdálkodási csoportjának összeállítása szerint az elmúlt években tíz esetben az alábbi krízishelyzetben jutottak lakáshoz, vagy cserélhettek önkormányzati lakást méltányosságból a kispestiek: korábbi otthonuk lakáshitel elvesztése és a házastárs mozgássérültté válása, házastárs májbeteggé válása, gyermek súlyos idegrendszeri betegsége, lélegeztető géppel, kerekesszékben való élete, lábamputáció, súlyos agyvérzés miatt.