HÍREK  2018. február 21.      1,198
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Környezettudatos szemléletformáló program indult

A hulladékgazdálkodással és szelektív hulladékgyűjtéssel, illetve a környezeti neveléssel kapcsolatos szemléletformáló programot indított gyerekek és idősek számára az önkormányzat a Földművelésügyi Minisztérium pályázati támogatásával.

Környezettudatos szemléletformáló program indult
A képre kattintva galéria nyílik. (5 kép)

Sok apró figyelmességgel mi is tudunk tenni azért, hogy megállítsuk a környezetszennyezést, és azért is sokat tehetünk, hogy tisztább, zöldebb és rendezettebb legyen a környezetünk – mondta el köszöntőjében Kispest polgármestere a „Környezettudatos szemléletformálás Kispesten” című projekt mai előadásán a Wekerlei Idősek Klubjában. Gajda Péter arról is beszélt a megjelenteknek, hogy az önkormányzat évente jelentős forrást, csaknem 100 millió forintot fordít a közterületen illegálisan elhelyezett hulladék elszállítására, ha ez nem lenne, sok-sok pénzt tudna megspórolni, és fontos feladatokra költeni a kerület.

A folytatásban Danielisz Béla főiskolai tanár és Sikó Ildikó településbiztonsági tanácsadó tartott előadást „A település biztonsága, környezetünk biztonsága – hogyan óvhatjuk egészségünket és környezetünket!” címmel tartott előadást a környezettudatos életvitel fontosságáról és a szemléletváltás fontosságáról.

A polgármester lapunknak elmondta, a gyerekek és idősek számára indított program, amely szervesen kapcsolódik a már 2006 óta sikerrel futó kerületi Zöldprogramhoz, 3 millió forint támogatást kapott a Földművelésügyi Minisztérium pályázatán. A program keretében a kispesti nagycsoportos óvodások ellátogatnak a XVIII. kerületi Szemléletformáló és Újrahasználati Központba, az óvodák szelektív kukát, környezetvédelmi társasjátékot, illetve a Mimó és Csipek a városban című könyvet és foglalkoztató füzetet kapnak, az idősek és civilszervezetek számára az idősek klubjaiban, valamint a márciusi Civil Fórumon és a Szenior Akadémiám tartanak szemléletformáló előadásokat, a lakosság tájékoztatására pedig szemléletformáló kiadványt jelentet meg az önkormányzat. Gajda Péter hangsúlyozta, a környezettudatos magatartás mindannyiunk érdeke, ezért is fontos a lakosság körében a felelős gondolkodásmód kialakítása, a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítése és a környezeti nevelés már óvodás kortól. 

A projekt a Földművelésügyi Minisztérium támogatásával valósult meg. 

szelektalok-hu                                                foldmuvelesugyi-miniszterium