HÍREK  2018. február 26.      1,076
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Otthontalan alkotók kiállítása

A Menhely Alapítvány kiadásában működő Fedél Nélkül utcalap havi művészeti pályázatának képeiből nyílt kiállítás a Wekerlei Társaskörben péntek este. A „Miért olyan nagyszerű kép ez?” című albumot népszerűsítő tárlat április közepéig tekinthető meg.

Otthontalan alkotók kiállítása
A képre kattintva galéria nyílik. (11 kép)

A különleges kiállítást, amelyen 12 hajléktalan alkotó 36 képe látható, Somogyváriné Márovics Erika wekerlei önkéntes ajánlotta a közönség figyelmébe, majd Szenográdi Réka, a Fedél Nélkül utcalap koordinátora beszélt a pályázatról. Az Menhely Alapítvány 1989-ben jött létre azért, hogy segítse a hajléktalan embereket, támogassa őket helyzetük megváltoztatásában. Az Alapítvány kiadásában működő Fedél Nélkül utcalap 2004 óta hirdeti meg folyamatosan havi művészeti pályázatát otthontalan alkotók számára vers, próza és kép kategóriában. Eddig összesen csaknem 10 ezer pályamunka érkezett be. Elmondta, az alapítvány célja az is, hogy megmutassa ezeket az értékeket a nagyközönségnek, a szerzőkben pedig erősítse saját alkotói identitásukat, növelje aktivitásukat.

A megnyitó második részében B. Révész László „Diogenesz hordót keres”című, hajléktalan sorsokat bemutató dokumentumfilmjét tekinthette meg a közönség.