HÍREK  2018. március 24.      1,125
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Vállalkozói találkozó: fókuszban a stratégia

Negyedik alkalommal tartottak díjmentes vállalkozói és intézményi fórumot KMO-ban pénteken, amelyre meghívták a Kispesten és Dél-Pesten élő és tevékenykedő vállalkozókat, intézményekben dolgozókat. Az idei tapasztalatcsere központi témája a stratégia és a vállalkozói protokoll volt.

Vállalkozói találkozó: fókuszban a stratégia
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Az önkormányzattal közösen szervezett eseménynek helyet adó intézmény nevében Gábor Ilona igazgató arról beszélt, hogy a Mi fán terem a stratégia címmel megszervezett konferencia nemcsak vállalkozóknak szól, hanem mindazoknak, akik szeretik előre megtervezni a munkafolyamatokat, háztartási kiadásaikat, fejlesztési lehetőségeiket. Egy helyi vállalkozásnak először mindig a helyi társadalomhoz kell pozícionálnia magát, majd csak azután készülhetnek el a közép és hosszú távú tervek. A találkozó lehetőséget nyújt kötetlen beszélgetésre, egymás tevékenységével való megismerésre, valamint az önkormányzat szakembereivel való eszmecserére.

Burány Sándor, Kispest országgyűlési képviselője közgazdászként az fejtegette, hogy a társadalom tagjainak, fiataloknak és felnőtteknek egyaránt hiányosak az ismeretei a társadalmi folyamatokról, így arról, hogy milyen fontos tagja, része a társadalomnak a vállalkozói réteg. Mintha nem lenne világos, hogy az ő általuk megtermelt adóbevételek adják az alapot a társadalom zavartalan működéséhez. Ha nem vállalkozásbarát a kormány, illetve csak a multinacionális cégek tevékenységét támogatja, akkor  olyan óriási terheket ró (Magyarországon hatvanféle adót) a mikró-, a kis- és középvállalkozásokra, amely lehetetlenné teszik a fenntartható fejlődést, magát a vállalkozást. A rendszerváltás óta arról szól a politika, hogy miként lehetne segíteni a kisvállalkozásoknak, de eddig igazi, élénkítő hatású megoldást nem sikerült találni.

Vinczek György alpolgármester, a találkozó házigazdája az önkormányzat néhány helyi vállalkozást segítő, élénkítő beruházást és tervet mutatott be jelenlévőknek. Vázlatosan ismertette az átépülő Bozsik Stadiont, a hamarosan elkészülő Dél-Pesti Utánpótlás Centrumot, a KAC-pályán épülő kézilabdacsarnokot, illetve műfüves futballpályát, a volt KRESZ-park helyén megújuló parkot, a vizes játszótér második ütemét, a bővülő kerékpárhálózatot, illetve a megújuló wekerlei kispiacot. Ez alkalommal jelentette be, nem kizárt, hogy lesz mozi a KÖKI Terminálban.

Madar Norbert üzletágvezető (GKI Digital Kutató és Tanácsadó Kft.), Stratégia nélkül nem megy címmel tartott előadást. A szakember beszélt a tudatos tervezés fontosságáról, a vállalkozásoknál elengedhetetlen helyes kérdésfelvetéstől, dilemmákról, a célok helyes kijelöléséről, a számokra alapozott, megfontolt döntéshozatalról.

Dr. Marczi Erika cégvezető (Diamonds International Corporation Magyarország Kft.) a vállalkozás kockázatáról, a kockázat vállalásának jogi, műszaki, makro- és mikrogazdasági, humán, tőke viszonylatai és azok kezelésének lehetséges módjairól beszélt. 

Sokan várták Görög Ibolyát, és nem csalódtak, a protokoll szaktanácsadó (G-Protokoll Bt.) az üzleti protokollról, a megjelenés, a viselkedés, az öltözködés fontosságáról tartott fergeteges, sok-sok példával színesített előadást.