HÍREK  2018. március 26.      1,185
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Beépül a Pannónia iskola tetőtere

Hat csoportszobát és két vizesblokkot alakítanak ki a Pannónia iskola padlásterében a tetőszerkezet átalakításával. Nyolcvanmillió forintot fordít a beruházásra az önkormányzat.

Beépül a Pannónia iskola tetőtere
A képre kattintva galéria nyílik. (10 kép)

Három éve kezdődött a munka a Pannónia Iskolában, 2016 szeptemberére elkészült a tetőtér-beépítési munkálatok első szakasza, a tetőtérbe vezető lépcsőház kiszélesítése, amelyre 20 millió forintot fordított az önkormányzat. Most a padlástér beépítése került sorra, 80 millió forintot fordítunk rá az 500 millió forintos felújítási alapunkból – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki ma tekintette meg az önkormányzati beruházást. Ugyan nem az önkormányzat feladata lenne a munka elvégzése, de mivel ezt már korábban megígértük, teljesítjük a vállalást – tette hozzá Gajda Péter.

Jelenleg a födém megerősítése folyik, az ácsszerkezeteket alakítja át a beruházó. Az augusztusi befejezésig 615 négyzetméter hasznos alapterületen hat csoportszoba és két vizesblokk épül 10 cm vastagságú, hő- és hangszigetelt gipszkarton válaszfalakkal, a teljes gépészet – víz- és csatornahálózat, fűtés és elektromos rendszer kiépítésével – tudtuk meg Tamási Lajostól, a VAMŰSZ műszaki ellenőrétől.

Somogyi Gábor igazgató elmondta, régi vágyuk teljesül a padlástér beépítésével, az új foglalkoztató helyiségek nagy segítséget jelentenek majd a csoportbeosztásokban.