HÍREK  2018. április 15.      1,506
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Anatóliai szelek

Az ankarai Saküder művészeti csoport kiállítása nyílt meg szombaton a KMO Előtér-galériájában. A tárlatot május 8-ig láthatják az érdeklődők.

Anatóliai szelek
A képre kattintva galéria nyílik. (7 kép)

Köszöntőjében a Pendikkel ápolt testvérvárosi kapcsolat sikerességéről beszélt Kispest polgármestere, és megemlítette a napokban véget ért török-magyar kulturális programot is a Szivárvány óvodában. Gajda Péter azt mondta, a kiállítás is jól illeszkedik a baráti kapcsolatba: barátságról szól, arról, hogyan tudunk megismerkedni egymás kultúrájával. Mint mondta, reméli, hogy sok művész és érdeklődő – nem csak kispestiek – láthatják majd a képeket, és új barátságok is köttetnek.

Köszöntötte a kiállítást Suat Karakus, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Török Tagozatának elnökségi tagja és A. Noyan Özkaya, a Török Köztársaság Nagykövetségének munkatársa. Ali Eser, a Saküder egyesület vezetője elmondta, céljuk, a török művészet bemutatása a világban.

Az egyesületről Gábor Ilona, a házigazda KMO igazgatója beszélt a megnyitón: a Saküder Művészeti Egyesület 2005-ben jött létre, több szervezete is működik Törökországban. Politikamentes, nem foglalkozik nyelvi, etnikai, vallási hovatartozással, tagja lehet költő, író, képzőművész, mindenki, aki kultúrával foglalkozik. Az egyesület több kiállítást rendezett az elmúlt években, Törökországban és szerte a világban.