HÍREK  2018. április 18.      944
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Elültették a Férfi Felelősség Fáját

Egy kis diófa szimbolizálja és emléktábla hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen fontos a férfiak szerepe a családban. A Simonyi Zsigmond utca és az Üllői út kereszteződésében lévő Helikocka közelében elültetett facsemete jelképezi férfi és nő szövetségének megerősítését a gyermeknevelésben, családösszetartásban és a jövő nemzedék számára élhető társadalom kialakításában – tudtuk meg Bedő Imrétől, az ötletgazdától.

Elültették a Férfi Felelősség Fáját
A képre kattintva galéria nyílik. (4 kép)

„A jövő otthon épül!”- áll azon az emléktáblán, amelyet az önkormányzat és a Férfiak Klubja közösen állított Férfi Felelősség Fája mellé. A 2013-ban megalakított Férfiak Klubja azon dolgozik, hogy hitet adjon a jelen férfitársadalmának, hogy szükség van rájuk a családban, hiszen ma a válások megnövekedésével, egyes szakmák, például a pedagóguspálya elnőiesedésével gyerekeink, se a fiúk, sem pedig a lányok nem látnak férfiviselkedési, családban való férfi és nő közötti együttműködési mintát maguk körül. Szeretnénk tudatosítani bennük, hogy nagyobb szükség van rájuk, mint valaha, és bizony nélkülözhetetlenek a családban! Ezért is indítottukezt a mozgalmat, amelynek keretében már csaknem 40 városban, például Gödöllőn, Pomázon, Egerben ültettek fát. Azt mondja a népi bölcselet, hogy aki fát ültet, az a jövőre gondol. Hagyomány az is, hogy gyermekszületéskor egyes vidékeken diófát ültettek az újszülöttnek. A diófa szimbolikus, hiszen ez a fafajta sok gondoskodást, törődést igényel, sokára fordul termére – meséli Bedő Imre.

Az önkormányzat támogat minden olyan civil kezdeményezést, amely jelképes üzenetet hordoz, és a családról, a felelősségvállalásról szól. Azért is választottuk ezt a frekventált közlekedési csomópontot, mert szeretnék, ha azok, akik erre sétálnak, néhány percre elgondolkodnának az emléktáblán megfogalmazott üzeneten is – mondta Gajda Péter polgármester.