HÍREK  2018. április 23.      1,535
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Először volt Street Food Show Kispesten

A Föld Napjához kapcsolódva kétnapos Street Food Show-t rendeznek a Templom téren, ahol 13 mozgó standról, járművekről kínálták a legkülönfélébb finomságokat, a minőségi ételeket és italokat.

Először volt Street Food Show Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (15 kép)

Zundel Rudolf, a Street Food Show-k országos szervezője kérdésünkre elmondta, ide Kispestre egy kisebb show-val érkeztek, így 13 mozgó árus ételkínálatát lehet megkóstolni. A street food a világ szinte minden pontján a reneszánszát éli. Egyre népszerűbbek az utcán is fogyasztható, tányér és étkészlet nélküli, úgynevezett „egykezes” ételek, mint ahogy ezek a rendezvények is, hiszen az itt dolgozó séfek a klasszikus utcai ételeken, a hamburgereken, hot-dogon, főtt kukoricán, szendvicseken kívül azt is megmutatják a nagyközönségnek, hogy miként lehet akár paprikás krumpli vagy a csirkepörkölt utcai változatát is elkészíteni. A látvány izgalmas, a minőség kifogástalan, az étel gyorsan elkészül és olcsóbb, mintha beülnénk valahová egy étterembe. Mivel az utcai étkezés rengeteg csomagolóanyaggal jár együtt, így ezeknél a rendezvényeknél kiemelten figyelnek szelektív hulladékgyűjtésre, illetve ők voltak az elsők, akik két évvel ezelőtt szerveztek olyan eseményt, ahonnan már száműzték a műanyag csomagolóanyagot – hangsúlyozta.

Először volt Street Food Show Kispesten
A képre kattintva galéria nyílik. (16 kép)

Vasárnap a Street Food Show-val párhuzamosan az önkormányzat sátrában 10-17 óráig a kispesti képviselő-testület tagjaival találkozhattak a programon résztvevők. A gyerekeket és a családokat számtalan földnapi program várta. Itt voltak a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár kézművesei, az Első Kis-Pesti Kert táskafestéssel és közös virágültetéssel emlékezett meg a Föld Napjáról, az Átalakuló Wekerle komposztáló foglalkozással készült, még a Jane Goodall Intézet is bemutatkozott a Templom téren. De volt Öko-mesekuckó óvodásoknak, ahol mesével, játékkal, bábokkal fűszerezett foglalkozásokkal várták a gyerekeket.