HÍREK  2018. május 31.      1,341
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Bringával a kerületben

Munkatársaival kerékpározta be Kispestet a polgármester ma délelőtt. A kültéri beruházásokat, a közterületek állapotát nézték meg, és megbeszélték a fontos feladatokat. Vinczek György alpolgármester, Varga Attila önkormányzati képviselő, Bali Péter, a Kispesti Rendészeti Központ vezetője, Bernát Péter, a Polgármesteri Kabinet Iroda vezetője és Bán Zoltán, a Közpark Kft. ügyvezetője kísérte el Gajda Pétert.

Bringával a kerületben
A képre kattintva galéria nyílik. (39 kép)

Elsőként a Zrínyi utcai játszótéren jártak, ahol gyomkezelésre, valamin a terület kavicsos homokos feltöltésére lesz szükség. Megtekintették a Zrínyi utcai ingyenkonyha működését. Megnézték a Deák Ferenc és az Irányi Dániel utcában a pihenőparkokká alakított területeket, az Irányi Dániel utcában a játszótér-felújítást, a Szigligeti utcai játszótér állapotát, a Vass iskolánál és az Első Kis-Pesti Kertnél a FŐTÁV által ültetett fákat. Jártak a Kispesti Uszodában, ahol hamarosan működnek majd a külső medencék (a próbaidőszak alatt a kerületi óvodák és iskolák tanulói már ingyen használhatják).

Elkerekeztek a Kossuth térre, ellenőrizni, a parkolók és a sportpálya állapotát, majd a volt KRESZ-park és az Árnyas Kert megtekintése következett, illetve végiggurultak a Vak Bottyán utcán, amelynek állapota leromlott a BKV metrópótló járatai miatt, ezért most javítják. Ez után azt nézték meg, hogy halad a Berzsenyi utcai bódésorok bontása és az egységes arculat kialakítása. Megtekintették a vizes játszóteret, ahol hamarosan elindul a próbaüzem. Jártak Wekerletelepen, ahol a Bárczy István tér felújításra, a Kós Károly téri központi szökőkút világítása javításra vár. Végül végig kerekeztek a rossz állapotú Esze Tamás utcán.

Fontosak ezek a kerékpáros bejárások, hiszen gyorsan, egy fél nap alatt be tudjuk járni Kispestet, és azonnal láthatjuk, hogyan haladnak a beruházások, hol, mit kell csinálni, milyen problémák vannak – mondta el lapunknak Gajda Péter polgármester, hozzátéve, a tavasz óta működő új mobilalkalmazás segítségével GPS-koordinátával, fényképpel a kispestiek is gyorsan be tudják jelenteni, ha út-vagy járdaproblémát, illegálisan lerakott hulladékot, zöldterületi, közbiztonsági problémát tapasztalnak.