HÍREK  2018. június 05.      1,353
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Tovább szépül a káptalanfüredi tábor

Újabb hat faházat építtetett idén az önkormányzat a Káptalanfüredi Ifjúsági Táborban. Tizennyolc és félmillió forintba került a beruházás. Gajda Péter polgármester Kertész Csaba alpolgármesterrel, dr. Vitál Márton aljegyzővel, Teknős Ferenc önkormányzati képviselővel, Zubor Attilával, a Gazdasági Ellátó Szervezet (GESZ) igazgatójával, Szilágyi István testvérvárosi referenssel, Bernát Péter és Guzmics Zsombor irodavezetőkkel ma tekintette meg az üdülőtábort.

Tovább szépül a káptalanfüredi tábor
A képre kattintva galéria nyílik. (12 kép)

Az elmúlt években mindig próbáltunk valami komolyabb fejlesztést végrehajtani a káptalanfüredi üdülőtáborban annak érdekében, hogy a kispestiek minél komfortosabb körülmények között tudjanak nyaralni. Most újabb hat faházat építettünk, ezzel már több mint húsz ilyen ház újult meg teljesen kívül-belül, illetve épült. Tervünk, hogy jövőre az utolsó hat olyan faházat is felújítjuk, felépítjük, és utána kezdünk neki azoknak az épületeknek, közösségi tereknek a korszerűsítéséhez, amelyek eddig kimaradtak. Fontos ez, hiszen évről-évre több ezer kispesti tud a táborban nyaralni, az elmúlt három évben, amióta a fejlesztés elindult, a 30-40 százalékos kihasználtságról eljutottunk a 70 százalékosra – tájékoztatta lapunkat Gajda Péter, hozzátéve, hogy a GESZ-nél lehet érdeklődni a turnusokról, szabad helyekről.

Kertész Csaba elmondta, a hat faház építése 18,5 millió forintba került, és a jövőre folytatódó munkálatokkal, majd 2-3 év múlva, amikorra az utak is készen lesznek, szinte egy teljesen új tábor várja majd a vendégeket. Tavaly 9 ezer vendégéjszakánk volt, mára már a teljes apartman-hálózat le van kötve a főszezonra, egyre többen jönnek, egyre több kispesti használja. Az áraink versenyképesek.

Szilágyi Istvántól megtudtuk, a diákcsereprogramnak idén lesz a 14. turnusa. Öt országból (Lengyelország, Törökország, Bulgária, Szerbia, Románia) és Kispestről 145 diák jön Káptalanfüredre. A testvérvárosi csoportok július 13-án érkeznek Kispestre, 3 napig családoknál laknak, utána kezdődik a táborozás. Sok-sok játék, fürdőzés és kirándulás vár a gyerekekre. A kispesti iskolás csoportok – összesen 100 diák – június 29-én reggel egyszerre indulnak 4 országba, és július 8-án érkeznek haza.