HÍREK  2018. június 10.      2,678
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Őszre megújulhat a KAC-pálya

Hamarosan indulhat a Katona József utcai Önkormányzati Sporttelep, a KAC-pálya felújítása. A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) beruházásának bruttó költsége 200-220 millió forint.

kac-palya-legi

A képviselő-testület idén márciusban fogadta el azt az együttműködési megállapodást, amely szerint az MLSZ nagyméretű műfüves labdarúgópályát alakít ki a jelenlegi füves pálya helyett, valamint továbbá lehetőség lenne a meglévő 4 öltöző felújítására és újabb kettő építésére is. Ezen kívül megépülne az 5 sávos, világítható futókör is.

Kertész Csaba alpolgármestertől megtudtuk, az önkormányzat átutalta az MLSZ-nek a munkák megkezdéséhez szükséges önrészét, amely a beruházás 10 százaléka (20 millió forint). A felújítás ideje alatt csak a teniszpálya és a görkoripálya, valamint az étterem és a judóterem üzemel. Őszre már el is készülhet a beruházás.

Az együttműködési megállapodás az üzembe helyezéstől számított 15 év határozott időtartamra jönne létre, amely időtartamra az MLSZ vagyoni értékű jogként használati jogot kap. Ezen idő alatt az önkormányzat az MLSZ-szel közösen használja a pályát és az öltözőket. Ez azt jelenti, hogy az MLSZ, bérleti díj ellenében havi 44 órában tart igényt a pályára, a fennmaradó időben az önkormányzat rendelkezik a használatról. A felújítás után az önkormányzat továbbra is ingyenesen biztosítja a kispestieknek a sportlétesítmény tömegsportra való használatát.