HÍREK  2018. július 10.      1,092
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Látogatás a táborban

Harmadik hetében jár a „Kispesti Kóficok” fantázianevű napközis tábor az Eötvös iskolában. A kilenchetes önkormányzati tábor 80-100 kispesti iskolásnak biztosít szabadidős programot a nyár folyamán. Kispest polgármestere és alpolgármestere ma látogatta meg a gyerekeket.    

Látogatás a táborban
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Fontos az önkormányzat számára ez a nyári tábor, és nem csupán azért, mert kötelező feladatunk, hanem – és ez a lényegesebb –, mert többségében azoknak a kispesti gyerekeknek tudunk hasznos és kellemes nyári szünidős elfoglaltságot biztosítani, akiknek lehet, hogy nem lenne más nyári programjuk a táboron kívül – mondta el lapunknak Gajda Péter. Külön kiemelte a polgármester, hogy a tábort szervező Wekerlei Kultúrház munkatársainak, a szabadidő-szervezőknek és a pedagógusoknak köszönhetően idén is sok érdekes program várja az iskolásokat.

Vinczek György alpolgármestertől megtudtuk, az önkormányzat mintegy 15 millió forinttal támogatta az idei tábor működését, az összeg tartalmazza a bérköltséget, az eszközök, rendezvények, kirándulások, programok és egyéb szolgáltatások (pl. uszodahasználat, KMO-s programok) költségét. A tábor minden programja ingyenes a gyerekek számára, a szülőknek csak az év közbeni iskolai étkezés díját kell fizetniük, így akik ingyen étkeznek a tanév folyamán, most térítésmentesen táborozhatnak.

Büki Katalin táborvezető, az Eötvös iskola pedagógusa elmondta, az életkori sajátosságokat figyelembe véve próbálnak minden napra kellemes és érdekes elfoglaltságot biztosítani a gyerekeknek, ezért a táborbeli elfoglaltságok (játék, sport, kézműveskedés) és a mindennapi uszodai programok mellett minden hétre terveznek autóbuszos kirándulást, valamint egyéb Kispesten, sőt Budapesten kívüli érdekes programokat.

Eddig moziztak és bábelőadást néztek a KMO-ban, volt drogprevenciós előadás, hajókázás a Dunán, jártak Harasztӱ István szobrászművész műtermében a gyerekek, Geröly Tamás ütős „ritmusjáték” címmel interaktív zenei foglalkozást tartott és tart nekik kéthetente. Kirándultak már Székesfehérvárra a Bory-várba és Tordasra a western- élményfaluba, voltak az Országgyűlési Múzeumban, a Láthatatlan kiállításon a Millenáris Parkban, a Csokigyárban, az Andrássy Élményközpont Future Parkban, a Tűzoltó és a Rendőr Múzeumban. Szerdán a Normafához kirándulnak, csütörtökön a dorogi Palatinus Tófürdő, valamint a Gellért-hegy megmászása szerepel a programban. És a hátralévő még több mint hat hét alatt is sok kaland vár rájuk, igyekszünk minél színesebb programkínálatot nyújtani nekik – tudtuk meg Szabó Máriától, a Wekerlei Kultúrház igazgatójától.