HÍREK  2018. július 23.      2,411
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Nőnek a falak a wekerlei piacon

Az esős időjárás ellenére jól halad a wekerlei kispiac átépítése, a Gutenberg körúti és a Nádasdy utcai részen már épülnek a főfalak – mondta el lapunknak Kispest polgármestere, aki Kránitz Krisztiánnal, a VAMŰSZ igazgatójával és Horváth Gyulával, a projektet koordináló Kispest Kft. ügyvezetőjével tekintette meg a munkálatokat.

Nőnek a falak a wekerlei piacon
A képre kattintva galéria nyílik. (8 kép)

Gajda Péter hozzátette, összesen több mint 200 millió forintba kerül a beruházás – felét az önkormányzat állja –, amelynek eredményeként korszerű piac fogadja majd a wekerleieket és a kispestieket várhatóan már december elején. A polgármester azt is elmondta, hogy az építkezés első szakaszában a Pannónia utcai pavilonokban és az őstermelői asztaloknál zavartalanul folyik az árusítás.

Mint arról korábban már beszámoltunk a piac 862 négyzetméteres területének 476 négyzetmétere épül be, 5 üzlet-, valamint egy közösségi helyiséget alakítanak ki, és visszakerülnek az árusítópultok is. A teljesen önkormányzati tulajdonú komplexumban a korábbival megegyező nagyságú üzletet kapnak vissza a bérlők. A piac átépítése két szakaszban zajlik: a mostani elsőben a Gutenberg körút és a Nádasdy utca felőli oldal épül meg, a második ütemben a Pannónia utcai rész kerül sorra.

Az önkormányzat 2016-ban nyújtotta be a piac-átalakítási pályázatot a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ felhívására. A Fővárosi Közgyűlés tavaly 110 millió forintot szavazott meg a beruházásnak, az önkormányzat még ugyanennyivel támogatja az építkezést. Az új piacépületek tervei a Wekerlei Társaskörrel, piacosokkal és az őstermelőkkel egyeztetve készültek.