HÍREK  2018. augusztus 03.      975
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Felszerelték a napelemeket a Szivárvány óvoda tetejére

A becslések szerint akár 30 százalékos megtakarítást is hozhatnak a most felszerelt napelemek a Szivárvány óvoda energiafogyasztásában – tudtuk meg azon a bejáráson, amelyet Gajda Péter polgármester Horváth Gyulával, a beruházást felügyelő Kispest Kft. ügyvezetőjével a napelemekkel teli tetőn tartott.

Felszerelték a napelemeket a Szivárvány óvoda tetejére
A képre kattintva galéria nyílik. (6 kép)

Reményeink szerint szeptemberre elkészül a Petőfi utcai Szivárvány óvoda energetikai felújítása. A felújításhoz az önkormányzat több mint a felével, 36 millió forintnyi önrésszel egészítette ki a Belügyminisztérium pályázatán nyert 30 millió forintos támogatást – válaszolta kérdésünkre Gajda Péter polgármester, aki nem először tett látogatást a kerületi intézményfelújítási program keretében, pályázati segítséggel most megújuló óvodában.

Az óvodai szünet idejére időzített felújítás egyik legfontosabb eleme volt ez. Számítások szerint az óvoda tetejére szerelt napelemekkel az intézmény fogyasztásának minimum 30 százalékát sikerül majd megtakarítani, hiszen a „megtermelt” felesleges energiát visszatáplálják a hálózatba – mondta Horváth Gyula.

Mint arról már korábban beszámoltunk, ezzel párhuzamosan a világítást is korszerűsítették, illetve valamennyi nyílászárót műanyagra cserélték. Ezen kívül hamarosan hőszigetelést kap a külső homlokzat, újraszigetelik a lábazatot. Ezekkel a változásokkal szinte teljesen megújul kívül-belül az intézmény, hiszen az elmúlt években szépült meg az óvoda udvara is.