HÍREK  2018. augusztus 08.      1,062
Figyelem: a cikk archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.

Hűsítő segítség a kánikulában

Párakapuk nyújtanak felfrissülést a kánikulában, és közterületi ivócsapoknál is olthatják szomjukat a kispestiek. Az önkormányzat munkatársai, önkéntesei mintegy ötezer palack ivóvizet is kiosztanak a nyár folyamán.

Hűsítő segítség a kánikulában
A képre kattintva galéria nyílik. (13 kép)

Idén is megpróbálja enyhíteni a kánikula okozta kellemetlenségeket az önkormányzat: a Kossuth téren, a Központi játszótéren, az Eötvös iskola nyári napközis táborában, a Kós Károly téren és a KAC-pályán párakapuk gondoskodnak a hűsölésről, a nyár elején üzembe helyezett ivócsapokból pedig egyszerűen lehet ivóvizet nyerni.

Az önkormányzat öt helyszínen szereltetett ivócsapot a tűzcsapokra: a Vas Gereben utca–Nádasdy utca sarkán, a Kós Károly tér–Pannónia utca sarkán, a Vak Bottyán utcában a KÖKI Terminál oldalában, az Üllői út–Dobó Katica utca sarkán és a Zalaegerszeg utca–Pannónia út sarkánál – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől. Az ivócsap a köztéri tűzcsapot alakítja át ivókúttá anélkül, hogy annak eredeti tűzbiztonsági funkciója sérülne. A piros tűzcsapokra felszerelt feltűnő kék színű csapokból a nyomógomb benyomásával 15 másodpercen keresztül folyik az ivóvíz. Az ivócsapokat tavaly vásárolta az önkormányzat, így a szezon utáni karbantartást követően ugyanazokat az eszközöket helyezték vissza a szakemberek.

Az önkormányzat munkatársai, önkéntesei mintegy ötezer palack ivóvizet is kiosztanak a nyár folyamán.